Γονείς μετά από έκκληση της διευθύντριας σχολείου μετέφεραν ανεμιστήρες σε σχολείο για τις εξετάσεις στην Θεσσαλονίκη

Με ανεμιστήρες από τα σπίτια τους έφτασαν σήμερα το πρωί γονείς σε εξεταστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όπου τα παιδιά τους έδιναν το τελευταίο μάθημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα —που οδήγησαν σε κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών— κατέστησαν τις συνθήκες εξέτασης εντός των σχολικών αιθουσών αφόρητες.

Έτσι οι γονείς των παιδιών πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, ώστε οι νεαροί μαθητές να μείνουν συγκεντρωμένοι στα γραπτά τους δίχως απρόοπτα.

Το 5ο Λύκειο, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στεγάζεται εδώ και τουλάχιστον μια 10ετια σε προκάτ αίθουσες. Σε καμία από αυτές τις αίθουσες δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ στις περισσότερες δεν έχει καν ανεμιστήρες.

Η διεύθυνση του σχολείου είπε στους γονείς να φέρουν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες για να μπορέσουν να αντέξουν την σημερινή εξέταση και να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα οι μαθητές, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Έτσι από νωρίς το πρωί, όπως φαίνεται στην εικόνα της ΕΡΤ, γονείς και μαθητές μπήκαν στο σχολείο με ανεμιστήρες στα χέρια, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες συνθήκες για τις εξετάσεις.

Γονιός μαθητή μιλώντας για την κατάσταση του λυκείου αποκάλυψε πως το πρόβλημα του κλιματισμού υπάρχει για χρόνια και το ζήτημα είναι να γίνει κάτι για τις επόμενες φουρνιές μαθητών.

«Το σχολείο είχε κάποιους ανεμιστήρες, οι οποίοι ήταν παλιοί… ζήτησαν καινούριους, να γίνουν κάποιες δωρεές, είχαν απευθυνθεί και σε κάποιους θεσμικούς φορείς στο να αποκατασταθεί το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Λιποθύμησε φοιτητής στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια εξετάσεων

Λιποθυμικό επεισόδιο σημειώθηκε εχθές, Τρίτη στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Συγκεκριμένα ένας φοιτητής έχασε πρόσκαιρα τις αισθήσεις του ενώ συνήλθε μόλις του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μετά από αυτό το περιστατικό οι φοιτητές ζητούν την αποσυμφόρηση των αιθουσών και την ενίσχυση του κλιματισμού εντός αυτών.

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν ότι το περιστατικό «είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας κλιματισμού και εξαερισμού στα αμφιθέατρα» και «μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σε ένα καθεστώς υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες θα αυξάνουν όσο περνάνε οι ημέρες, η Κοσμητεία καλείται να προβεί σε αναδιάρθρωση των αιθουσών».

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.