Συστάσεις της Κομμισιόν στην κυβέρνηση για την απορροφητικότητα πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
Να εστιάσει  στους  κινδύνους καθυστερήσεων στην υλοποίηση των έργων που συνδέονται  με το Ταμειο Ανάκαμψης διασφαλίζοντας παράλληλα ισχυρή διοικητική ικανότητα, καλεί την ελληνικη κυβερνηση η Κομισιον απευθύνοντας συστάσεις  στο πλαίσιο του λεγόμενου ευρωπαϊκού εξαμήνου. Οι συστάσεις έχουον τη σημασία τους προκειμένου η κυβερνηση να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης έως τον Αύγουστο του 2026 οπότε και ολοκληρώνεται.

Οι συγκεκριμένες προκλήσεις για την Ελλάδα περιλαμβάνουν δικαστικές διαδικασίες για την αντιμετώπιση νομικών αξιώσεων με κίνδυνο καθυστερήσεων στην προγραμματισμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης των επενδύσεων πέραν του Αυγούστου 2026 και αργή μεταβίβαση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Όπως αναφέρει η ΕΕ είναι εμφανής  ο αναποτελεσματικός συντονισμός   όσον αφορά τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις που καλύπτουν τομείς πολιτικής που εκτείνονται πέρα από την αρμοδιότητα ενός και μόνο Υπουργείου.

Κατά την Κομισιόν,η  συστηματική συμμετοχή των τοπικών και περιφερειακών αρχών, των κοινωνικών εταίρων , της κοινωνίας των πολιτών και άλλων σχετικών ενδιαφερομένων παραμένει ουσιαστική για τη διασφάλιση της ευρείας συμμετοχής για την επιτυχή εφαρμογή του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.