Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα



Κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα, λόγω του ακραίου καύσωνα.

Πιο αναλυτικά, κλειστά θα μείνουν τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς είναι στη φάση των εξετάσεων.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

«Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα. Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.»

Δήμος Αμαρουσίου

«Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, καθώς οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επίκεινται πρόκειται να καταστήσουν δυσχερή την έλευση και την παραμονή των μαθητών/τριών στους σχολικούς χώρους. Η λειτουργία των σχολικών μονάδων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση, ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία».

Δήμος Αγίου Δημητρίου

Με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Στέλιου Μαμαλάκη δεν θα λειτουργήσουν, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Αγίου Δημητρίου, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για την Αττική, από την ΕΜΥ.

Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες. Συστήνεται ωστόσο, στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Σε ότι αφορά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, για το τέλος της σχολικής χρονιάς, από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, προτείνεται να επανεξετάσουν την τέλεση τους, υπό το πρίσμα των συνθηκών καύσωνα που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα σε παιδιά και γονείς.

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή 14/6, θα γίνει εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση την Πέμπτη 13/6.

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού) αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν δηλαδή τα ολοήμερα τμήματα).

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Δήμος Αχαρνών

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών και με σεβασμό στην ασφάλεια των μαθητών την Τετάρτη και την Πέμπτη θα μείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα ειδικά σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αχαρνών.

Δήμος Βριλησσίων

Αναστέλλεται, αύριο Τετάρτη 12/06/2024, η εκπαιδευτική λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στο Δήμο Βριλησσίων λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σε όσα σχολεία έχουν προγραμματιστεί εορτές λήξης της σχολικής χρονιάς τις απογευματινές ώρες θα διεξαχθούν κανονικά.

Την Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Βριλησσίων θα είναι κλειστά λόγω της τοπικής εορτής-αργίας της Αναλήψεως του Κυρίου.

Για την Παρασκευή 14/06/2024 η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Δήμος Γαλατσίου

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, καθώς, σύμφωνα με όλα τα διεθνή κανάλια μετεωρολογίας, 🌡 οι θερμοκρασίες στην περιοχή προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο, Τετάρτη 12 Ιουνίου, η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί στις ίδιες τιμές θερμοκρασίας με σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου, συνεπώς τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Δήμος Διονύσου

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την Τετάρτη 12/6/24, ενώ θα λειτουργήσουν έως τις 14:00 οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Ελευσίνας

«Με απόφαση του Δημάρχου, κ. Γεώργιου Γεωργόπουλου, σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά Σχολεία), στο Δήμο Ελευσίνας και στις δημοτικές ενότητες Ελευσίνας & Μαγούλας, θα κλείσουν στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ από αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, αναστέλλεται η λειτουργία τους, για την προστασία των μαθητών λόγω της αναμενόμενης επέλασης του κύματος καύσωνα».

Δήμος Ηλιούπολης

Αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω Καύσωνα.

Επισημαίνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηλιούπολης θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών δεν είναι υποχρεωτική.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Δήμος Νέου Ηρακλείου

«Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 12 Ιουνίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου. Η λειτουργία των σχολείων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία. Για την διεξαγωγή μαθήματος με εναλλακτικό τρόπο θα αποφασίσουν και θα ενημερώσουν οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου.»

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου

«Αναστέλλουμε τη λειτουργία των σχολείων Α/Βάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά) του Δήμου μας την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Επισημαίνεται ότι τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία Μοσχάτου – Ταύρου δεν θα λειτουργήσουν στις 13/06 για τη διεξαγωγή μαθημάτων».

Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής – Πόρτο Ράφτη

«Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει ότι με απόφαση Δημάρχου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία), λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 12, και μεθαύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Επιπλέον, με αντίστοιχη απόφαση Δημάρχου, κλειστός θα είναι ο Δημοτικός Σταθμός στο Πόρτο Ράφτη αύριο, Τετάρτη (12/06), λόγω βλάβης στο σύστημα κλιματισμού. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά».

Δήμος Πετρούπολης

Λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την επικράτηση καύσωνα καθώς και των υποδείξεων της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Πετρούπολης αποφάσισε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, να παραμείνουν κλειστά.

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Η αναστολή αφορά ΚΑΙ τα ιδιωτικά σχολεία.

Ανοιχτές θα παραμείνουν όλες οι μονάδες Προσχολικής Αγωγής (δημόσιοι και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί).

Δήμος Ωρωπού

Τα Νηπιαγωγεία & τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ωρωπού, την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα λειτουργήσουν από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 11.30π.μ., λόγω του επικείμενου καύσωνα.

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Αν και αρχικά ο Δήμος Αθηναίων είχε ανακοινώσει ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με περιορισμένο ωράριο, τελικά ύστερα από επανεκτίμηση της κατάστασης και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν στην πόλη, αποφασίστηκε όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί (δημοτικοί και ιδιωτικοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να μην λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη (12/6) και μεθαύριο Πέμπτη (13/6).

Η αλλαγή αυτή πραγματοποιείται με γνώμονα:

  • την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση όλων των οικογενειών των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στις δομές,
  • την προστασία της υγείας των υπαλλήλων όλων των υπηρεσιών του φορέα,
  • την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Πειραιάς

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αναστέλλεται λόγω του επικείμενου καύσωνα, η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Πειραιά), καθώς και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άνοιξη, αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα).

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

 Τι ισχύει για τα σχολεία και τις Πανελλήνιες

Οι Πανελλήνιες 2024 λήγουν αύριο, Τετάρτη, για τους υποψήφιους από τα Γενικά λύκεια, ενώ για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ θα συνεχιστούν έως τις 17 Ιουνίου. Τόσο οι γονείς όσο και οι ίδιοι οι υποψήφιοι αγωνιούν για τις συνθήκες που θα επικρατούν στα εξεταστικά κέντρα και ζητούν να γίνουν οι εξετάσεις μόνο σε αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά ώστε να μπορέσουν σε καλές συνθήκες να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις των Πανελλαδικών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι υποψήφιοι των πανελλαδικών έλαβαν συστάσεις να πάνε στα εξεταστικά κέντρα με ντύσιμο ελαφρύ και άνετο και με ανοιχτόχρωμα ρούχα. Να φορέσουν καπέλα να κάνουν μικρά και ελαφριά γεύματα να προχωρήσουν στη λήψη άφθονων υγρών (νερού, χυμών φρούτων). Τα παιδιά, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον θεράποντα γιατρό τους για να λαμβάνουν επιπρόσθετες οδηγίες.

Τα κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 12/6 στην υπόλοιπη Ελλάδα

Δήμος Επιδαύρου: Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη.

Δήμος Ερμιονίδας: Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.

Δήμος Λιβαδειάς: Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.

Δήμος Τρικκαίων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Δήμος Μετεώρων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη.

Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας: Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη μέχρι και Πέμπτη.

Δήμος Ερέτριας: Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη.

Δήμος Λαμιέων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Δήμος Θηβαίων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Δήμος Σιντικής: Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη.

Δήμος Χαλκιδέων: Κλειστά σχολεία από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.

Δήμος Χανίων: Κλειστά σχολεία από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.

Λάρισα: Κλειστά δημοτικά και νηπιαγωγεία Τετάρτη και Πέμπτη

Δήμος Ρεθύμνου: Κλειστά δημοτικά και νηπιαγωγεία Τετάρτη και Πέμπτη


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.