ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΥΡΤΙΑ ΗΛΕΙΑΣ
Μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το πρωί της Παρασκευής (21/6). Οι μεγαλύτερες φωτιές που μαίνονται είναι στη Μεγαλόπολη, στο Κρανίδι, την Ηλεία και την Αχαΐα. Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στη Μυρτιά Ηλείας. Από το πρωί, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, έχουν ξεσπάσει 64 αγροτοδασικές φωτιές.

«Βροχή» τα μηνύματα για εκκενώσεις από το 112, το οποίο το απόγευμα έπεσε λόγω τεχνικής βλάβης με αποτέλεσμα οι ανακοινώσεις να στέλνονται από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προς τα ΜΜΕ προς ενημέρωση των πολιτών.


 Εκτός ελέγχου οι φωτιές σε Κρανίδι, Μεγαλόπολη, Αχαΐα και Ηλεία – Ένας νεκρός στη Μυρτιά, καίγονται σπίτια

Μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το πρωί της Παρασκευής (21/6). Οι μεγαλύτερες φωτιές που μαίνονται είναι στη Μεγαλόπολη, στο Κρανίδι, την Ηλεία και την Αχαΐα. Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στη Μυρτιά Ηλείας. Από το πρωί, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, έχουν ξεσπάσει 64 αγροτοδασικές φωτιές.


«Βροχή» τα μηνύματα για εκκενώσεις από το 112, το οποίο το απόγευμα έπεσε λόγω τεχνικής βλάβης με αποτέλεσμα οι ανακοινώσεις να στέλνονται από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προς τα ΜΜΕ προς ενημέρωση των πολιτών.

Φωτιά στο Αλποχώρι Ηλείας

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν και στο Αλποχώρι Ηλείας.

Οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση.

«Ελπίζουμε να σταματήσουμε τη φωτιά στη Μυρτιά»

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης είπε πως στα Χανάκια και στο Αλποχώρι είναι μεγάλες οι ζημιές και δόθηκε η εντολή εκκένωσης.

«Τώρα είμαστε στη Μυρτιά. Ελπίζουμε να τη σταματήσουμε εδώ. Μην πάει παρακάτω προς Άγιο Ηλία, θα είναι ακόμα δυσκολότερη η κατάσταση. Τα εναέρια μέσα, τώρα η πυροσβεστική κάνει τα αδύνατα δυνατά. Εμείς έχουμε μισθώσει και μηχανήματα, ό,τι μας ζητήθηκε είπε στο OPEN.

Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώνονται τα χωριά Σκαφιδιά και Άγιος Ηλίας

Πριν από λίγη ώρα ζητήθηκε από τους κατοίκους στα Σκαφιδιά και τον Άγιο Ηλία να μετακινηθούν προς Πύργο.

Αποκαταστάθηκε το 112

Για το 112 είναι ήδη πάνω και σε λειτουργία το backup σύστημα.

Και νέες εκκενώσεις στην Ηλεία

Εκκενώνονται Βάλμη και Μασουραίικα στην Ηλεία προς Σιμόπουλο, αλλά και οι περιοχές Σκαφιδιά και Άγιος Ηλίας προς Πύργο. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί και οι περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι προς Πύργο.

64 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Από αυτές οι 46 τέθηκαν υπό έλεγχο, ενώ η μάχη της κατάσβεσης συνεχίζεται σε 18 ακόμη μέτωπα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αμφιθέα Λάρισας

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα της Παρασκευής στην Αμφιθέα Λάρισας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε Κρανίδι, Αχαΐα, Μεγαλόπολη και Φθιώτιδα

Στο Κρανίδι επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 4 ελικόπτερα.

Στην Αχαΐα επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχήματα, 3 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στη Μεγαλόπολη επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στο Βουλέμι Φθιώτιδας επιχειρούν 24 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Τεράστιο το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ηλεία

Τεράστιο το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ηλεία. Η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες με κάποιες από αυτές να είναι κοντά σε σπίτια, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης από τα Χανάκια και το Αλποχώρι προς τον Πύργο. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, από τα Χανάκια έως τα και τα Δουνέικα.

Νεκρός άνδρας στη Μυρτιά Ηλείας

Ένας άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις στη Μυρτιά Ηλείας μια περιοχή που έχει ζητηθεί η εκκένωσή της. Πρόκειται για άνδρα 55 ετών, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει στην κατάσβεση και - όπως ανέφερε η αστυνομία - έπαθε αναρρόφηση.

Κόλαση στο Αλποχώρι - Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Ηλεία

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ηλεία. Στο χωριό Αλποχώρι οι φλόγες.

Οι περιοχές που δόθηκαν εντολές εκκένωσης μέσω του υπουργείου λόγω της βλάβης του «112»

 Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

 Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

 Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

 Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

 Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Πόρτες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών

Κρανίδι: Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Στα σπίτια οι φλόγες

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει την απόγνωση των κατοίκων που βλέπουν τις φλόγες να έχουν μπει μέσα στο Κρανίδι.

Δασική πυρκαγιά και στην περιοχή Αμφιθέα Λάρισας

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αμφιθέα Λάρισας ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στην Ηλεία στη περιοχή Αλποχώρι – Χανάκια

Τελευταία ενημέρωση: Η φωτιά κατευθύνεται προς το χωριό Αλποχώρι. Έκλεισε η Ε.Ο. Πύργου - Πατρών στο ύψος της διασταύρωσης Βουνάργου. Γίνεται εκτροπή των οχημάτων.

Η πυροσβεστική ζητά ενισχύσεις. Η φωτιά πέρασε την Εθνική οδό και κατευθύνεται προς τη Μυρτιά και τα Χανάκια. Ζητείται προληπτική εκκένωση για Χανάκια και Αλποχώρι.

Φωτιά τώρα στην Παλλήνη

Νέα εστία φωτιάς στην Αττική. Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής και στην Παλλήνη.

Γιάννης Μαντζούνης - Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας στο iEidiseis.gr: «Πολύ μεγάλο το μέτωπο, μέσα στον αστικό ιστό»

«Eίναι πολύ μεγάλο το μέτωπο σε τέσσερις πλευρές. Κρανίδι, Ερμιόνη, Πόρτο Χέλι μέσα στον αστικό ιστό. Υπάρχουν ζημιές, θα τα καταγράψουμε αργότερα. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν από το πρώτο τέταρτο, πάνω από δύο ώρες δηλαδή. Ότι υπάρχει από πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται στη περιοχή. Ταυτόχρονα είχαμε τρεις φωτιές στο νομό την ίδια ώρα. Έχει 6-7 μποφόρ στην περιοχή. Γίνεται τεράστια προσπάθεια είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο», δήλωσε ο Γιάννης Μαντζούνης στο iEidiseis.gr.

Έκλεισε η Πατρών - Πύργου από τη φωτιά στην Ηλεία

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το μέτωπο στην Ηλεία και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κινείται προς την Μυρτιά.

Φωτιά στο Κρανίδι: Δύο άτομα στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της φωτιάς στο Κρανίδι.

Φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώνονται και οι Πόρτες

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, λόγω βλάβης του 112, ενημερώνει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Μεγάλη φωτιά φωτιά και στην Ηλεία - Εκκενώνονται δύο χωριά προς τον Πύργο

Εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας λόγω μεγάλης φωτιάς στην περιοχή.

«Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα εκκένωσης.

Νέες εικόνες από το πύρινο μέτωπο στο Κρανίδι. Η φωτιά έχει μπει στον οικιστικό ιστό.

Καίγονται σπίτια στο Κρανίδι - Ο δήμαρχος καλεί για εκκένωση προς Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους στο Κρανίδι Αργολίδας. Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 15.00 πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο, έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια της πόλης και ήδη έχουν τυλιχθεί κάποια εξ αυτών στις φλόγες.

Έπεσε το 112 - Προσωρινή βλάβη ανακοίνωσε το υπουργείο

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Παρακαλούμε όπως δημοσιοποιήσετε άμεσα το κάτωθι μήνυμα, λόγω προσωρινής βλάβης του 112: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Φωτιά στο Κρανίδι - Δύσκολη η κατάσταση, κοντά στα σπίτια οι φλόγες

Στο Κρανίδι, η κατάσταση δείχνει πολύ δύσκολη, μήνυμα για εκκένωση της περιοχής.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα politisargolidas.gr, η φωτιά έφτασε στα σπίτια στα ανατολικά και βόρεια της πόλης, εάν δεν περιοριστεί μπορεί να κατευθυνθεί προς Πετροθάλασσα και Πόρτο Χέλι. Δραματικές οι στιγμές πυροσβεστών και κατοίκων. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, μετά τις 18:00 αναμένεται μείωση της εντάσεως τους.

Μήνυμα από το «112» καλεί τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος έκανε δραματική έκκληση στους κατοίκους του Κρανιδίου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λόγω της μεγάλης φωτιάς που απειλεί την περιοχή.

«Μεγάλη Φωτιά αυτή την ώρα στο Κρανίδι. Σας εφιστώ την προσοχή! Παρακαλω εκκενώστε τα σπίτια φύγετε προς Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη. Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδιώτες υδροφόρες, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου και έρχονται και ελικόπτερα. Σας παρακαλώ να είστε προσεκτικοί η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη στιγμή στο Κρανίδι», ανέφερε.

Φωτιά στη Μεγαλόπολη: Οι πρώτες εικόνες από τα καμένα σπίτια

Οι πρώτες εικόνες από τα καμένα σπίτια έρχονται στο φως. Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χωρέμη και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας του Δήμου έχουν καεί τουλάχιστον 10 σπίτια.

Βίντεο από τη φωτιά στο Κρανίδι

Οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά στο Κρανίδι.

Μεγάλη φωτιά στο Κρανίδι: Κοντά σε σπίτια το πύρινο μέτωπο - 112 για εκκένωση προς Πορτο Χέλι

Δασική πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στο Κρανίδι. Με μήνυμα του 112 οι πολίτες του ανατολικού Κρανιδίου Αργολίδας καλούνται να απομακρυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Λαμία: Η εξέλιξη της μάχης με τις φλόγες στη Στερεά Ελλάδα

Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στη Θήβα για να κρατήσουν τις φλόγες και να μην περάσουν τον δρόμο Θηβών-Χαλκίδας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά η φωτιά είναι μακριά από δασική περιοχή. Ήδη όμως έχουν πάθει ζημιές αποθήκες θερμοκήπια και άλλες εγκαταστάσεις.

Ακόμα πριν από λίγο ξέσπασε πυρκαγιά στον 'Αγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς αλλά και στο Γουλέμι της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα. Η φωτιά στον 'Αγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς είναι σε καλαμιές και ήδη έχουν φτάσει τα πυροσβεστικά και υδροφόρες των ΟΤΑ και προσπαθούν να σταματήσουν τις φλόγες.

Η φωτιά στο Γουλέμι είναι επίσης σε καλαμιές κοντά στα σπίτια του χωριού και έχει αναπτύξει μέτωπο και κατευθύνεται προς δασική περιοχή.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική που βρίσκονταν κοντά στο σημείο καθώς 2 ώρες πριν χρειάστηκε να επέμβουν δυνάμεις της και να σβήσουν άλλη φωτιά που έκαψε 10 στρέμματα περίπου αγροδασικής έκτασης κοντά στο Μεγαπλάτανο της Αταλάντης.

Έκκληση δημάρχου Μεγαλόπολης για περισσότερα εναέρια μέσα

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Κωνσταντίνο Μιχόπουλο, o οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84, χρειάζονται και άλλα εναέρια μέσα γιατί κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. «Προσπαθούμε να εκκενώσουμε χωριά, γιατί η φωτιά προχωράει».

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι στη Σαρωνίδα και στη Δροσοπηγή Κορινθίας

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ το ίδιο συνέβη και με την πυρκαγιά στη Δροσοπηγή Κορινθίας.

Ξέσπασαν 45 φωτιές σε λίγες ώρες - «Βροχή» τα 112 για εκκενώσεις και ετοιμότητα

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν σκληρές μάχες, καθώς ισχυρές επίγειες και εναέριες μονάδες επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα.

Μεγαλόπολη: Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χωρέμη - Κάηκαν σπίτια

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

«Έχει καεί ένας οικισμός, το Χωρέμη, όπου περίπου 10 σπίτια έχουν καεί και η φωτιά κατευθύνεται τώρα στον οικισμό Προύσα. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τον αέρα να ξεπερνά τα 6-7 μποφόρ. Ο καπνός κι ο αέρας δεν αφήνει τα επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τη φωτιά. Έχει γίνει εκκένωση σε τρία χωριά Χωρέμι, Απιβίτσα και Προύσα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μεγαλόπολης, Βασίλειος Κουρουνιώτης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Ελευθερία Κουμάντου.

Διπλό 112 στην Αχαΐα – Εκκενώνονται Αγιά Βαρβάρα και Ράχη

Δύο φορές ήχησε το 112 για τη φωτιά στην Αχαΐα. Οι κάτοικοι της περιοχής Αγία Βαρβάρα καλούνται να απομακρυνθούν προς Κάλφα και οι κάτοικοι της Ράχης να απομακρυνθούν προς Σκούρα.

Μεγαλόπολη: Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, κοντά στο ορυχείο, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Χωρέμη να απομακρυνθούν προς Βελιγοστή.

Νέο μήνυμα του 112 για τη φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι - Εκκενώστε προς Γλυφάδα

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι, απομακρυνθείτε προς Γλυφάδα», αναφέρεται σε νέο μήνυμα του 112 για τη φωτιά στη Σαρωνίδα.

Φωτιά στην Δροσοπηγή Κορινθίας - Επιχειρούν τρία αεροσκάφη

Φωτιά έχει ξεσπάσει αυτή την ώρα στην Δροσοπηγή Κορινθίας κοντά στο Κιάτο. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Μήνυμα του 112 και για τη φωτιά στη Σαρωνίδα

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σαρωνίδας στην Αττική. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα που εστάλη από το 112.

Για την φωτιά κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες, 8 οχήματα, πεζοπόρα και εναέρια μέσα.

Μήνυμα του 112 για φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112 για τη φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας.

Φωτιά στην Κεφαλονιά


Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στην περιοχή Διβαράτα Κεφαλονιάς. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι. Κλειστή η Λεωφόρος Σουνίου

Φωτιά έχει ξεσπάσει στο Μαύρο Λιθάρι στη Σαρωνίδα. Κλειστή η λεωφόρος Σουνίου.

Μεσσηνία: Φωτιές σε Κορυφάσιο και Πετροχώρι


Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι κοντά στο Κορυφάσιο του δήμου Πύλου Νέστορος ενώ λίγη ώρα αργότερα μια νέα εστία ξέσπασε στο Πετροχώρι σε κοντινή απόσταση. Ήδη στην περιοχή σπεύδουν 7 οχήματα και 14 πυροσβέστες ενώ να σημειωθεί ότι πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή.

Δύο τα μηνύματα 112 για εκκενώσεις χωριών στη Μεγαλόπολη.

Το πρώτο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή.»

Λίγο αργότερα, εστάλη και δεύτερο 112: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Μεγαλόπολη»

Φωτιά στην Κερατέα σε οικόπεδα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/6) και στην Κερατέα σε οικοπεδικούς χώρους στη θέση Βενεζη. Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μάχη με τις φλόγες στο Δήμο Άργους - Μυκηνών. Μήνυμα 112 για εκκενώσεις

Φωτιά ξέσπασε και στον Δήμο Άργους Μυκηνών, σε ορεινή περιοχή από τη Λύρκεια προς τον Δούκα, με τις φλόγες να απειλούν κατοικημένες περιοχές. Οι κάτοικοι της περιοχής Δούκα έλαβαν μήνυμα από το 112 για την εκκένωση της περιοχής, ενώ αντίστοιχο μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους του χωριού Κεφαλόβρυσο.

Πύρινο μέτωπο στη Λύρκεια Αργολίδας

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στην Λυρκεία Αργολίδος, με την πυροσβεστική να κινητοποιεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.