Το ρεύμα ακριβαίνει γιατί δε φυσάει(;)!!!!



Πραγματικά αναρωτιόμαστε αν μας κάνουν πλάκα ή είναι απλά ηλίθιοι...

Έκλεισαν τις λιγνιτικές μονάδες στην Ελλάδα και στέλνουν το ΔΩΡΕΑΝ λιγνίτη μας στη Γερμανία κι εδώ καίνε τα πάντα για να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες ώστε να έχουμε λέει φθηνό ρεύμα από τον άνεμο!

ΚΑΙ ΔΕ ΦΥΣΑΕΙ!!!


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή και  μίλησε για το γεγονός ότι θα δούμε μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο ερώτημα για το αν κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών για την αύξηση των τιμών, ενόψει μάλιστα ενός πολύ θερμού καλοκαιριού, απάντησε:

«Μισό λεπτό, οι τιμές του ρεύματος καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη χονδρική του ρεύματος που και αυτή με τη σειρά της έχει αυξομειώσεις. Είχαμε πάρα πολλούς μήνες με χαμηλές τιμές, υπήρχαν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες για έναν μήνα. Παραδείγματος χάρη μπορεί να μη φύσηξε όσο θα περιμέναμε» είπε και πρόσθεσε ότι αυτές οι συνθήκες μπορεί να «δημιουργούν κάποια μικρή απόκλιση, αύξηση στις τιμές του ρεύματος. Εκτιμώ ότι αυτό δεν είναι ένα μόνιμο φαινόμενο.

Εν πάση περιπτώσει έχουμε μία αγορά που λειτουργεί ανταγωνιστικά και πιστεύω ότι τελικά ότι ο ανταγωνισμός αυτός, ο τρόπος που θα κινηθούν οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, δεν θα οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές ή αυξήσεις που θα έχουν κάποια πιο μόνιμα χαρακτηριστικά».

Όσο για τις αδιανόητες αυξήσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν, ο Μητσοτάκης αρκέστηκε στο να παροτρύνει τους πολίτες να… αλλάξουν πάροχο: «Θα εκπλαγώ πολύ αν δω αυξήσεις 70%. Αν κάποιος πάροχος θέλει να αυξήσει 70% το τιμολόγιο, θα ενθάρρυνα πάρα πολύ τους καταναλωτές να επιλέξουν άλλο πάροχο. Γιατί δεν δικαιολογείται μία τέτοια αύξηση» δήλωσε.



Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.