Άμεσα έναρξη υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ μέσω των ΚΥΔ ζητά η ΕΘΕΑΣ



Να μην αναβάλλεται διαρκώς η έναρξη της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ στο Gov.gr μέσω των συνεταιριστικών ΚΥΔ, αφού δημιουργείται μεταξύ άλλων και οξύ πρόβλημα λόγω οικονομικής επιβάρυνσης συνεταιρισμών με την πρόσληψη υπαλλήλων που δεν μπορούν ακόμα να αξιοποιήσουν, ζητά με επιστολή της η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η ΕΘΕΑΣ απέστειλε επιστολή προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ με θέμα την άμεση ανάγκη έναρξης της υποβολής των Δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024 στο gov, ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα στην καταβολή των ενισχύσεων στους 660.000 αγρότες.

Η επιστολή της ΕΘΕΑΣ έχει ως ακολούθως: 

«Στις 16 Μαΐου το Προεδρείο της ΕΘΕΑΣ επισκέφθηκε τον ΟΠΕΚΕΠΕ με κεντρικό θέμα τα προβλήματα των πληρωμών του 2023, καθώς και τον προγραμματισμό της έναρξης υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν και προτάσεις της ΕΘΕΑΣ για την απλοποίηση της δήλωσης, ειδικά όσων δεν έχουν μεταβολές, καθώς και οι υπερβολικές χρεώσεις στους αγρότες από ΚΥΔ και Συμβούλους στα Οικολογικά Σχήματα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η έναρξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ θα αρχίσει άμεσα από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα, 15 ημέρες μετά τη συνάντηση, δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση ή ανακοίνωση για το πότε θα ξεκινήσει η υποβολή, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς και στις συνεταιριστικές οργανώσεις που υποβοηθούν τους αγρότες για να υποβάλουν τις αιτήσεις ενίσχυσης. Επίσης, δεν έχουν εκδοθεί οι νέες εγκύκλιοι για να μην επαναληφθούν τα προβλήματα της πρώτης χρονιάς εφαρμογής, ειδικά στα οικολογικά σχήματα και τις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Ειδικότερα, μετά την έναρξη υποβολής των δηλώσεων online στο gov, εδώ και δύο μήνες οι συνεταιρισμοί έχουν προβεί στην πρόσληψη προσωπικού το οποίο τους δημιουργεί κόστος χωρίς να μπορούν τα συνεταιριστικά ΚΥΔ να υποβάλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών μελών τους. Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ οξύτερο στα νησιά του Αιγαίου, όπου λόγω της καθυστέρησης, οι συνεταιρισμοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με επί πλέον αυξημένα κόστη μετακίνησης και διαμονής του προσωπικού στα νησιά λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αναβάλλεται και άλλο η έναρξη λειτουργίας υποβολής των δηλώσεων και μέσω των ΚΥΔ καθώς πρέπει να αρχίσει άμεσα, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα».

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.