Μετά την αποτυχία στις ευρωεκλογές και τον μικρό διαχειριστικό ανασχηματισμό, νουθεσίες Μητσοτάκη στους υπουργούς του

   

Την εκτίμηση ότι στις πρόσφατες ευρωεκλογές οι πολίτες ζήτησαν από την κυβέρνηση να πατήσει γκάζι και όχι φρένο υποστήριξε για μία ακόμα φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο νέο υπουργικό συμβούλιο που προέκυψε μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό.

Ενδεικτικό της διαχείρισης που έγινε είναι ότι η σημερινή συνεδρίαση, αν και με τη νέα της σύνθεση, θα συζητήσει τα θέματα που είχαν αποφασιστεί για το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ακυρώθηκε μία ώρα πριν ξεκινήσει ο ανασχηματισμός.

«Οι πολίτες μάς ζήτησαν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη», είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Το 41% των εθνικών εκλογών εξακολουθεί να καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται να κοιτάζει τις αδυναμίες σας. οι πολίτες μάς έστειλαν το μήνυμα "σας εμπιστευόμαστε αλλά, πατήστε γκάζι και όχι φρένο"», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. ΄

Όπως είπε, η εναλλαγή προσώπων δεν δείχνει κάτι άλλο, παρά την προσπάθεια να είμαστε καλύτεροι στο έργο μας.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται επιτελείο μάχης να έχει ορατό έργο και αποτελέσματα σε συγκεκριμένο χρόνο, σημειώνοντας ότι θα είναι αυστηρός σε ό,τι αφορά στην εργατικότητα και στην ομαδικότητα της κυβέρνησης, «όπως και οι πολίτες που μας κρίνουν».

Για την προεδρία της Κομισιόν, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η πρόταση θα είναι η επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Μαζί στα καλύτερα», είπε και ευχήθηκε καλή αρχή στο νέο συμβούλιο.

Στο εσωκομματικό παρασκήνιο της Ν.Δ., πάντως, η γκρίνια υπερτερεί των θετικών σχολίων για τις χθεσινές αλλαγές, οι οποίες υπήρξαν πολύ λιγότερες των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί τα προηγούμενα 24ωρα, ενώ ο ανασχηματισμός δεν συνοδεύτηκε από αλλαγές στη δομή του υπουργικού συμβουλίου, όπως επέμεναν οι φήμες για την καλύτερη λειτουργία του υπουργικού σχήματος.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.