Τροποποίηση Καιρού: «Ψεκάζουμε συνέχεια τα σύννεφα» λέει ο μετεωρολόγος Φαραζούλης-Τι δήλωσε στον ΣΚΑΪ


       

Στον ΣΚΑΪ ξαφνικά ανακάλυψαν την τροποποίηση καιρού, και μάλιστα την βάφτισαν «μεταβολή των καιρικών συνθηκών»

Μιλώντας στο κυβερνητικό κανάλι του ΣΚΑΪ, ο μετεωρολόγος Γιώργος Φαραζούλης αναφέρθηκε στην τροποποίηση καιρού που γίνεται στην Ελλάδα (σ.σ. κυρίως μέσω ΕΛΓΑ) κι ό,τι δεν πρόκειται για την “συνωμοσιολογία” (σ.σ. γελάκια στο πάνελ) «αλλά για κάτι που γίνεται τα τελευταία 50 χρόνια και μάλιστα με… μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο». 

Όπως είπε, «ο άνθρωπος προσπαθεί να αλλάξει στο μέτρο του δυνατού κάποια καιρικά φαινόμενα, που αυτά δεν είναι πολλά, απλά να μην πέσει χαλάζι, να καταστείλει το χαλάζι, να προκαλέσει βροχή σε μέρη που υποφέρουν από παρατεταμένη ξηρασία, ανομβρία, να αυξήσει το χιόνι, πάλι για θέματα ξηρασίας και όχι για τουριστικούς λόγους, καθώς επίσης και να διαλύσει ομίχλη σε αεροδρόμια καθώς εξαιτίας τους υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις» – ε… δεν έμεινε και τίποτα!


Κι αυτό υπό “προϋποθέσεις”: «Δεν μπορεί για παράδειγμα να προκληθεί βροχή αν δεν υπάρχουν σύννεφα και μάλιστα όχι όποια σύννεφα, αλλά κάποιας κατηγορίας σύννεφα, που έχουν μέσα έντονο δυναμικό, δηλαδή είναι κατακόρυφης ανάπτυξης στα οποία μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό της βροχής», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, υπάρχουν δύο υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από ειδικά τροποποιημένα αεροπλάνα. Το ένα, όπως είπε, είναι «τα υγροσκοπικά φυσίγγια, είναι στην ουσία απλό αλάτι, γιατί το αλάτι έχει την ίδια κρυσταλλική δομή του πάγου».

«Ακριβώς το ίδιο γίνεται με το χιόνι, αλλά και με το χαλάζι, με την μόνη διαφορά ότι στο χαλάζι, εκτός από τα υγροσκοπικά φυσίγγια εισάγονται πάλι με ειδικά αεροπλάνα με την καθοδήγηση μετεωρολογικών ραντάρ μέσα σε καταιγίδες εισάγονται φυσίγγια του ιωδιούχου αργύρου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Και τέλος “αποκάλυψε” (λες και δεν το ξέραμε) πως ανάλογο πρόγραμμα υπάρχει και στην Ελλάδα και εφαρμόζεται κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας (Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας κλπ) καθώς και στη Θεσσαλία – ναι εκεί που έγιναν οι μεγάλες πλημμύρες,

Αλλά όπως είπε, για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι δεν έφταιξε η τροποποίηση καιρού που “κάτι πήγε στραβά”, προφανώς -λέμε εμείς- ούτε και στη Θεσσαλία!

Προφανώς αυτό που τόσα χρόνια (χώρια το “συνωμοσιολογικό” με τα μεγάλα αεροπλάνα) γίνεται «με μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο» δεν επηρεάζει μακροπρόθεσμα και το κλίμα, ναι; Δηλαδή, μπορείς να βαράς συνέχεια τη Μητέρα Φύση και να μην την αφήνεις να κάνει πράξη τους δικούς της κανόνες, και όλα να είναι οκ και ισορροπημένα, ναι; Και εκεί που διενεργούνται οι ψεκασμοί αλλά και στις γύρω περιοχές, ναι;

Μπράβο, εκεί στον ΣΚΑΪ ανακαλύψατε την Αμερική, την Τροποποίηση Καιρού, αλλά… και τα ανέκδοτα!

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.