Το υπουργείο Εργασίας αρνείται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ«Την Τρίτη 18 Ιούνη κατεβαίνουμε στην Αθήνα και δεν πρόκειται να φύγουμε αν δεν παραταθούν οι συμβάσεις μας», είναι το αποφασιστικό μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους μετά και τη νέα κοροϊδία που συνάντησαν στο υπουργείο Εργασίας κατά τη συνάντησή τους με την γενική γραμματέα του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και έκφρασης αλληλεγγύης στην κινητοποίηση, της Τρίτης 18 Ιούνη, στις 10 π.μ., στα Δικαστήρια Ευελπίδων.


Ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ το μεσημέρι της Δευτέρας, έφτασε σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο να τους παρουσιάζονται οι μεθοδεύσεις να πεταχτούν στο δρόμο και τα ντροπιαστικά προγράμματα ανεργίας πού τους αποκαλούν απολυμένους και ανέργους, ως αποφάσεις και ενέργειες που δήθεν είναι υπέρ των εργαζομένων. Μία εξέλιξη που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι πρόσφατες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ήταν το λιγότερο προσχηματικές, πως η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία κοροϊδεύουν και παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, επιδιώκοντας απλώς να τους παραπλανήσουν και να κερδίσουν χρόνο. Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη αντιπροσωπεία των Σωματείων αποχώρησε από το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλοντας τον εμπαιγμό.


«Το υπουργείο Εργασίας είναι ο λαγός της κυβέρνησης και δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα» τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των εργαζομένων. Επεσήμανε ότι «το υπουργείο αρνείται να κατεβάσει την πλατφόρμα που μας αποκαλεί άνεργους, πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών, αρνείται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, που είναι η εργασία μας στη ΛΑΡΚΟ, αρνείται να υπερασπιστεί την ασφάλεια των εργαζομένων όπως τα έχουμε καταγγείλει». «Ένα είναι σίγουρο. Δεν θα τους περάσει» τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης.Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.