Νέες προκλήσεις από το τουρκικό Anadolu που μιλά για «τουρκική μειονότητα της Δυτ. Θράκης» και «μακεδονική μειονότητα»X: DEB / ΚΙΕΦ / FEPΤι ανέφερε σε συνέντευξή της στο τουρκικό Anadolu η Τσιγδέμ Ασάφογλου.

Επιστροφή στον δρόμο των προκλήσεων για το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο κάνει λόγο για «Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης», «τουρκική μειονότητα» και για «μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, μία συνέντευξη της προέδρου του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Τσιγδέμ Ασάφογλου.

Η Ασάφογλου είπε στο Anadolu ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη και υπερήφανη που έχει αναλάβει την προεδρία ενός τέτοιου κόμματος ως γυναίκα και σημειώνει: «Την ώρα που τα υπόλοιπα ελληνικά πολιτικά κόμματα δυσκολεύονται να βρουν υποψήφιες γυναίκες, εμείς φέτος ξεκινήσαμε με 25 γυναίκες που πιστεύουν στον αγώνα τους, που είναι αγωνίστριες, μητέρες, και αδελφές».

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα αποτελέσει πρότυπο για τις «Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης» και δήλωσε ότι έλαβαν θετικά σχόλια για την εικόνα αυτή κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν στα χωριά, στο πλαίσιο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και συνέχισε: «Οι Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης ήταν πάντοτε πολύ γενναίες. Όταν κοιτάμε τις φωτογραφίες της 29ης Ιανουαρίου, μπορούμε να δούμε πόσες πολλές γυναίκες ήταν εκεί. Ήταν πάντα πολύ γενναίες, πάντα αφοσιωμένες στον στόχο τους και είχαν μαχητικό πνεύμα».

«Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα»

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου είπε ακόμη ότι ανάμεσα στις 25 υποψήφιες γυναίκες είναι και η Ευγενία Νατσουλίδου που εκπροσωπεί τη «μακεδονική μειονότητα» στην περιοχή της Έδεσσας.

Εξάλλου, το TRTHABER χθες μετέδωσε: «Στην Ευρώπη επικρατεί αγωνία για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν 6-9 Ιουνίου. Στην περιοχή της 'Δυτικής Θράκης' στην Ελλάδα επικρατεί ένας ξεχωριστός ενθουσιασμός».

Παρουσιάζοντας την ιστορία του ΚΙΕΦ στο τουρκικό κανάλι αναφέρθηκαν τα εξής: «Ιδρύθηκε από τους ‘Τούρκους της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα’, συνεχίζει να είναι η φωνή της 'τουρκικής μειονότητας'. Το ΚΙΕΦ που ίδρυσε ο Σαντίκ Αχμέτ συμμετέχει στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν από 6 έως 9 Ιουνίου και ξεκίνησε έντονη προεκλογική εκστρατεία. Η πρόεδρος του κόμματος Τσιγδέμ Ασάφογλου δηλώνει ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως μειονότητα στην Ελλάδα, θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ‘Τούρκων της Δυτικής Θράκης’».

«Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να είσαι μειονότητα στην Ελλάδα. Και ειδικά το να είσαι τουρκική μειονότητα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Διότι αρνούνται την ταυτότητά μας, δεν μας υπολογίζουν, συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχουμε» δήλωσε η Τσιγδέμ Ασάφογλου στην κάμερα.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.