Θεσσαλονίκη: Επιστολή στον πρωθυπουργό από 476 επιχειρήσεις – «Σας πιστέψαμε, όμως γίνονται τα αντίθετα!»Τα λάθη και οι παραλείψεις που έχουν καταστροφικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις της πόλης

Επιστολή στον πρωθυπουργό στέλνουν 476 μεγάλες επιχειρήσεις, με στόχο την ανάταξη της Θεσσαλονίκης. Στην επιστολή επισημαίνονται λάθη και παραλείψεις που έχουν καταστροφικές συνέπειες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, υπογράφηκαν τρείς καταστροφικές αποφάσεις: ΥΑ Χωροταξικό, ΚΥΑ Καλοχώρι- Πόντου, ΓΠΣ Λαχανόκηπους. Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές με αποτέλεσμα να υποβληθούν συνολικά τρεις τρανταχτές προσφυγές στο ΣτΕ από 40 πολίτες, μεγάλες επιχειρήσεις, δύο δήμους δυτικά και αναφορές από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη είναι δυσαρεστημένη επίσημα λόγω της οικονομικής καχεξίας και της μη διόρθωσης των αιτιών βύθισης» υπογραμμίζεται.

Όπως επισημαίνεται, «αποτρέπονται επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ μόνο στα δυτικά».

«Μπορείτε αύριο να τα διορθώσετε, όπως τόσα άλλα. Ζητούμενο είναι η νομιμότητα της ΕΕ και τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά με ΕΕ και Αττική.

Πιστέψαμε τις θετικές παραινέσεις του κ. Πρωθυπουργού “η Θεσσαλονίκη έχει 2 πνεύμονες, ενθαρρύνουμε τους επενδυτές ειδικά δυτικά”. Επτά (7) φορές επισκέφθηκε την πόλη δυτικά», γράφουν μεταξύ άλλων οι επιχειρηματίες στην επιστολή τους.

Ολόκληρη η επιστολή των επιχειρηματιών προς τον πρωθυπουργό:

«Ακούστε κ. Πρωθυπουργέ και όλοι οι Θεσσαλονικείς!

Εμείς Σας πιστέψαμε, όμως γίνονται τα αντίθετα!

Σκόπιμα ή από την αλαζονεία της γραφειοκρατίας;

Υπογράφηκαν 3 καταστροφικές αποφάσεις: ΥΑ Χωροταξικό, ΚΥΑ Καλοχώρι- Πόντου, ΓΠΣ Λαχανόκηπους.

Υποβλήθηκαν συνολικά 3 τρανταχτές προσφυγές στο ΣτΕ από 40 πολίτες, μεγάλες επιχειρήσεις, 2 Δήμους δυτικά και αναφορές από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Τι άλλο θέλετε για να προσέξετε την Πόλη!

Η Θεσσαλονίκη είναι δυσαρεστημένη επίσημα λόγω της οικονομικής καχεξίας και της μη διόρθωσης των αιτιών βύθισης.

Πρώτα ΑΕΠ, ακολουθούν το έργα!

Μπορείτε αύριο να τα διορθώσετε, όπως τόσα άλλα!

Τα 3 σοβαρά πλήγματα. Αποτρέπονται επενδύσεις 500 εκατ. € μόνο δυτικά!

Ανάταξη ή συνεχίζει η υποβάθμιση!

1) Το ΓΠΣ υπεγράφη με παράνομους περιορισμούς χρήσεων, δόμηση και ξενοδοχεία, ακρωτηριάζει τους Λαχανόκηπους. Δεν υπάρχουν σε όλη την ΕΕ και την Αθήνα- Ασπρόπυργο.

2) Η ΚΥΑ Καλοχωρίου- Πόντου υπεγράφη και επιβάλλει νέα χαράτσια 300 εκατ € και αναστολές αδειών για 5-10 χρόνια σε 850 επιχειρήσεις μόνο δυτικά! Στην Αττική, στα 70 χλμ.

3) Το Περιφερειακό Χωροταξικό έχει διατάξεις καταστροφικές και εκτός νομιμότητας ΕΕ για τη Σεβέζο. Αποτρέπει επενδύσεις 500 εκατ.€.

Η ΕΕ – Ευρωπαϊκή Επιτροπή ορίζει ότι ΔΕΝ υπάρχουν περιορισμοί επενδύσεων εκτός ορίων δεξαμενών.

Δύο (2) μέτρα και δύο (2) σταθμά μόνο στη Θεσσαλονίκη! Τι σας κάναμε και μας βάλατε σημάδι;

Θα σιωπήσει η πόλη για τα δεινά της;

Χάθηκαν οι “κορώνες” ετών για την ισόρροπη ανάπτυξη, τα πύρινα λόγια για τα ¨τείχη”, οι υποσχέσεις; Κοπτόμεθα για την ανάπτυξη.

Αγνοούνται οι θετικές παραινέσεις του κ. Πρωθυπουργού “η Θεσσαλονίκη έχει 2 πνεύμονες, ενθαρρύνουμε τους επενδυτές ειδικά δυτικά”. Επτά (7) φορές επισκέφθηκε την πόλη δυτικά.

Να διορθωθούν οι βασικές νομικές αδικίες!

Το ζητούν επίσημα 3 μεγάλοι Δήμαρχοι, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, πολίτες και οι 476 μεγάλες επιχειρήσεις!

Ζητούμενο είναι η νομιμότητα όπως στην ΕΕ και την Αθήνα!Συνάντηση επιχειρήσεων: ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ, Χατζόπουλος ΑΕ, Πρωτοφαννούσης ΑΕ, Βιοζωκάτ ΑΕ, Ναξιάδης ΑΕ, Νικοτέξ ΑΕ, Χαίτογλου ΑΕ, Indigo Blue ΕΠΕ, Φιλίππου ΑΕ.

Οι 476 πολίτες και μεγάλες επιχειρήσεις με το 50% του ΑΕΠ της Μακεδονίας, αναδεικνύουν σταθερά και επίμονα τις απαραίτητες διορθώσεις για την ανάταξη. Είμαστε μια συλλογικότητα, με το 50% του ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας και με μεγάλη κοινωνική σύμπνοια- Δήμαρχοι, βουλευτές, ευρωβουλευτές. Αναδεικνύουμε εφικτές λύσεις, χωρίς κρατικά χρήματα. Προτείνουμε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις από την Κυβέρνηση. Θα είμαστε αρωγοί στο έργο της.

Συνολική εφαρμογή 2 μέτρων και 2 σταθμών μόνο σε βάρος της Θεσσαλονίκης

Πηγή: makthes.gr

zougla.gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.