Τουρκικό ερευνητικό σκάφος πλέει ανοιχτά των Ιμίων


Συνεχίζουν προκλητικά οι Τούρκοι με τις….. θαλάσσιες δραστηριότητές τους.  Το «Tubitak Marmara», ένα τουρκικό ερευνητικό, απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης  και κατευθύνθηκε νότια κατά μήκος των τουρκικών ακτών, διενεργώντας επιστημονικές έρευνες. Το μεσημέρι της Κυριακής 26/5  ξεκίνησε ξανά τον απόπλου με κατεύθυνση νότια, πλέοντας ανατολικά των Ιμίων, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών και εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Με δεδομένο ότι η Τουρκία θεωρεί “γκρίζες” περιοχές όπως αυτή των Ιμίων, στην Αθήνα υπήρξε προβληματισμός μήπως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος αποπειραθεί να πλεύσει μέσα στα εθνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Ιμίων, επικαλούμενο επιστημονικές έρευνες και επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να επιβάλει τη δική της οπτική για τη συγκεκριμένη περιοχή μέσω μιας δραστηριότητας όπως οι επιστημονικές μετρήσεις επί της στήλης του ύδατος.

Για την Ελλάδα θεωρείται μία παραβίαση χωρικών υδάτων και οι δραστηριότητες της Τουρκίας με περιβαλλοντικό περιεχόμενο στο Αιγαίο θα πρέπει να θεωρούνται  τουλάχιστον “ύποπτες”. Η Τουρκία δεν έχει αλλάξει το αναθεωρητικό δόγμα της που έχει ως αιχμή του τη “Γαλάζια Πατρίδα” και το δείχνει καθημερινά με παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.