Ο Δένδιας στέλνει μήνυμα μηδενικού εφησυχασμού απέναντι στην Άγκυρα."" Η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από τη Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες""
Την ώρα που το Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών καλλιεργούν το αφήγημα των ήρεμων νερών και της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Νίκος Δένδιας από τη Βουλή έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα μηδενικού εφησυχασμού απέναντι στην Άγκυρα.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι δυτικές χώρες, οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές. Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα. αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα» είπε ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την καινοτομία στις ένοπλες δυνάμεις.

«Και βεβαίως η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από τη Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες» σημείωσε ο Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «θα προέλθει από μία χώρα με δεκαπλάσιο πιθανόν, ως προς το να προέλθει, μια χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο Α.Ε.Π. που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε, και έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό». Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε μάλιστα πως «με διακατέχει μια τεράστια αγωνία. Δεν σας το έχω κρύψει. Άλλωστε οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε πάρα πολλά χρόνια και ξέρετε ότι λέω αυτά που αισθάνομαι μέσα σε αυτή την αίθουσα».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας ο Νίκος Δένδιας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η χώρα πρέπει να επιβιώσει απέναντι στην υπαρξιακή απειλή. Δεν θα τα καταφέρουμε αλλιώς. Γιατί δεν έχουμε τόσα χρήματα. Δεν είμαστε οι πιο πλούσιοι εμείς» και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζουμε, ξαναλέω, μια χώρα με τετραπλάσιο ακαθάριστο εθνικό προϊόν. Εάν δεν δουλέψουμε με πολύ μεγάλη επιμέλεια, δεν θα τα καταφέρουμε. Και πρέπει να ξεκινήσουμε σήμερα. Και είμαστε πολλά χρόνια καθυστερημένοι. Πολλά χρόνια καθυστερημένοι».


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.