Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επέκριναν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου για τις δηλώσεις του


Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επέκριναν σήμερα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τις δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα του Κόλπου θα μπορούσε να βοηθήσει μια μελλοντική κυβέρνηση στη Λωρίδα της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιδιώκει να υπάρχει ισραηλινή παρουσία στη Γάζα και μετά τον πόλεμο

Τα Εμιράτα είναι μία από τις λίγες αραβικές χώρες που έχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, τις οποίες έχουν διατηρήσει εν μέσω του πολέμου στη Γάζα, αν και τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σύννεφα στις διμερείς σχέσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σέιχ Αμπντουλά μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν απάντησε στο Χ ότι το Αμπού Ντάμπι απορρίπτει τα σχόλια του Νετανιάχου.


«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπογραμμίζουν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν έχει καμία δικαιοδοσία για να κάνει αυτό το βήμα και τα ΗΑΕ αρνούνται να συρθούν σε οποιοδήποτε σχέδιο έχει στόχο να προσφέρει κάλυψη για την ισραηλινή παρουσία στη Λωρίδα της Γάζας».

Την είδηση αναπαράγουν διεθνή ΜΜΕ

Ο Σέιχ Αμπντουλά πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να στηρίξει μια παλαιστινιακή κυβέρνηση που θα εκπληρώνει τις ελπίδες και τις φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού, μεταξύ των οποίων, όπως δήλωσε, είναι και η ανεξαρτησία.

Σε συνέντευξή του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Νετανιάχου δήλωσε ότι τα Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν μια πολιτική κυβέρνηση στη Γάζα μετά το πέρας του πολέμου.

Σημαντικά στελέχη του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ απορρίπτουν την ιδέα ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και ο Νετανιάχου έχει δηλώσει πως το Ισραήλ θα χρειαστεί να διατηρήσει τον έλεγχο ασφαλείας της Γάζας μετά τον πόλεμο.

Πηγές έχουν δηλώσει ότι ο πόλεμος στη Γάζα έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Ισραήλ. Τα Εμιράτα έχουν επικρίνει επανειλημμένα το Ισραήλ για τον πόλεμο και τον μεγάλο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων, αλλά προσθέτουν ότι χάρη στις διπλωματικές τους σχέσεις έχουν καταφέρει να παραδώσουν βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.