«Είμαστε Έλληνες- Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» δήλωσαν οι χορευτές της Μαρίνας Σάττι και η συγγνώμη- αναδίπλωση



Ένα βίντεο από δηλώσεις που έκαναν σε τηλεοπτικό σταθμό του Αζερμπαϊτζάν δύο από τους χορευτές που πλαισίωναν φέτος στη σκηνή της Eurovision την Μαρίνα Σάττι, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα social media.

Στο βίντεο βλέπουμε τους Hüso Çetintaş και Yasin AO, χορογράφους και χορευτές, να μιλούν στα τουρκικά με την δημοσιογράφο που τους παίρνει συνέντευξη και να δηλώνουν πως είναι: «Έλληνες – Τούρκοι». Μάλιστα στη συνέχεια διευκρινίζουν για της καταγωγή τους ότι: «Είμαστε Έλληνες – Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Οι δηλώσεις των δύο χορευτών είναι από την εμφάνισή τους στο φετινό Τιρκουάζ χαλί της Eurovision, ενώ στο ίδιο κανάλι είχε μιλήσει και η Μαρίνα Σάττι.


«""Ήταν λεκτική παρεξήγηση""

Με ανάρτησή του στο Instagram, ένας από τους χορευτές της Μαρίνας Σάττι στον τελικό της Eurovision 2024 ανέκρουσε πρύμναν για τη δήλωση του «είμαστε Τούρκοι Δυτικής Θράκης».

Ειδικότερα, κατά το τιρκουάζ χαλί της Eurovision 2024 που έγινε πριν από μία εβδομάδα, οι Huseyin Çetintaş και Yasin Ametoglou ανέφεραν σε σωματείο φίλων του διαγωνισμού από το Αζερμπαϊτζάν πως είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης». Φυσικά, επισημαίνεται πως δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και αναφέρεται σε μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Έτσι, ο Yasin Ametoglou ανέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την λεκτική παρεξήγηση κατά τη μικρή συνέντευξη που δώσαμε μετά την υπέροχη συνεργασία που είχαμε με την Μαρίνα Σάττι. Όταν είπαμε ότι είμαστε “Έλληνες-Τούρκοι πολίτες” εννοούσαμε ότι εγώ είμαι Έλληνας πολίτης και ο Huso Γερμανός πολίτης που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Γερμανία. Προφανώς μιλάμε και τουρκικά και πάντα θέλουμε και ευχόμαστε οι δύο χώρες Ελλάδα και Τουρκία να έχουν ειρήνη».

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.