Τα τουρκικά ΜΜΕ «δίνουν» τον Κ. Μητσοτάκη: «Θα συζητήσει με τον Ερντογάν για το μοίρασμα του πλούτου της ανατολικής Μεσογείου»


Τα τουρκικά ΜΜΕ προδίδουν την ατζέντα που θα συζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Δευτέρα με τον τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, η οποία όπως ισχυρίζονται περιλαμβάνει «μοίρασμα» του πλούτου της ανατολικής Μεσογείου και το Κυπριακό!

Φυσικά η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει μια απάντηση για το αν ισχύουν τα όσα λένε τα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά το σίγουρο είναι ότι ανακοινώνουν ότι θέλει η τουρκική προεδρία να «ακουστεί».

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν οι ετοιμασίες και περιμένουμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στην Άγκυρα. Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να είναι ένα από τα βασικά ζητήματα των συζητήσεων.

Η Τουρκία κάνει έρευνες για αέριο στη Μαύρη Θάλασσα και συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες στην Αν. Μεσόγειο.

Η Τουρκία έχει δώσει μηνύματα πως ο φυσικός πλούτος της Αν. Μεσογείου πρέπει να διαμοιραστεί μεταξύ των γειτονικών κρατών και περιμένουμε ο πρόεδρος Ερντογάν να εκφράσει παρόμοιο μήνυμα στον Μητσοτάκη.

Όπως και η ΤΔΒΚ και το Κυπριακό θα είναι ένα από τα σημαντικά θέματα της ατζέντας» υπογραμμίζει το τηλεοπτικό δίκτυο HABER GLOBAL.

«Η Τουρκία έχει εκφράσει επανειλημμένα πως επιμένει στη λύση των δυο κρατών και στην συνάντηση των δυο ηγετών θα συζητηθούν τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την μόνιμη ειρήνη και σταθερότητα στο νησί» προσθέτει.

Με λίγα λόγια η ατζέντα είναι προσδιορισμένη και είναι καθαρά τουρκική. Επ’ αυτών των θεμάτων θα συζητήσει και θα διαπραγματευτεί ο πρωθυπουργός;

Η ελληνική ατζέντα ποια είναι;

Τι ακριβώς διεκδικεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης;Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.