Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εκδήλωση με ζωντανή μουσική μέσα σε ελληνική εκκλησία στο Μπράιτον στη Νότια Αγγλία.Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη στο skai.gr διοργανώθηκε ρεμπετικη συναυλία μέσα στον ιερό ναό από τρία ελληνικά γκρουπ και συγκεκριμένα από τα Rebetiko Carnival, Plastikes Karekles και Amagalma.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ έγινε γνωστό πως ο Αρχιμανδρίτης Γερμανός Κουρκούνης, αιρετικός προϊστάμενος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αγίας Τριάδας του Brighton έγινε με τη συναίνεση του ιδίου και εγκρίθηκε από την Εκκλησιαστική Επιτροπή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής αναφέρει:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα, το οποίο διενεργήθηκε εντός του σεπτού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Brighton στην Νότια Αγγλία, προϊστάμενος του οποίου τυγχάνει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Γερμανός Κουρκούνης.

Ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ούτε προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση επί του θέματος. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προέβη στα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπονται σε ανάλογες περιστάσεις ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων. Ευχόμεθα ο Ύψιστος να διαφυλάττει την Εκκλησία από παρεμφερή δυσάρεστα γεγονότα εις το μέλλον.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.