Ο εμίρης του Κουβέιτ διέλυσε το κοινοβούλιοΟ εμίρης του Κουβέιτ, σεΐχης Μεσάλ Αλ Αχμάντ Αλ Σαμπάχ προχώρησε στη διάλυση του Κοινοβουλίου της χώρας, όπως ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος τους στην κρατική τηλεόραση της ασιατικής χώρας.

Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Reuters, ο εμίρης ανέστειλε την ισχύ ορισμένων άρθρων του Συντάγματος του Κουβέιτ για περίοδο "μικρότερη των τεσσάρων ετών", κατά την οποία θα επανεξεταστούν όλες οι "πτυχές της δημοκρατικής διαδικασίας".

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, τις εξουσίες της Εθνοσυνέλευσης θα αναλάβουν ο εμίρης και το υπουργικό συμβούλιο της χώρας.

Ο ίδιος δήλωσε: "Η αναταραχή στην πολιτική σκηνή του Κουβέιτ έχει φτάσει σε ένα σημείο που δε μπορούμε πλέον να μένουμε σιωπηλοί, πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό με γνώμονα το συμφέρον της χώρας".

Το νομοθετικό σώμα στο Κουβέιτ ασκεί μεγαλύτερη επιρροή από ό,τι παρόμοια όργανα σε άλλες μοναρχίες του Κόλπου και το πολιτικό αδιέξοδο έχει οδηγήσει πολλάκις στο παρελθόν σε ανασχηματισμούς του υπουργικού συμβουλίου και διάλυση του κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.