Πούτιν από Κίνα: «Η Δύση δεν μπορεί να υπαγορεύσει όρους στη Ρωσία»





Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις που  προελαύνουν στη βορειοανατολική Ουκρανία δημιουργούν μια ουδέτερη ζώνη για να προστατεύσουν την Ρωσία από τις επιθέσεις και πρόσθεσε ότι η Δύση «δεν είναι στα καλά της» αν νομίζει ότι μπορεί να υπαγορεύσει όρους στην Μόσχα.    

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην Κίνα μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Σι Τζινπίνγκ για την Ουκρανία, ο Πούτιν είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο μετά τις επανειλημμένες φονικές ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας.

«Αυτό που συμβαίνει προς την κατεύθυνση του Χάρκιβ (Χαρκόβου) είναι δικό τους (της Ουκρανίας) λάθος, επειδή βομβαρδίζουν και συνεχίζουν, δυστυχώς, να βομβαρδίζουν οικισμούς στις συνοριακές περιοχές συμπεριλαμβανομένου του Μπέλγκοροντ», είπε ο Πούτιν.

«Οι άμαχοι πεθαίνουν εκεί. Είναι προφανές. Βομβαρδίζουν απευθείας το κέντρο της, πόλης, κατοικημένες περιοχές. Και έχω πει δημοσίως ότι αν αυτό συνεχισθεί, θα αναγκασθούμε να  δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας, μια ουδέτερη ζώνη. Αυτό ακριβώς κάνουμε».

Όταν ρωτήθηκε αν οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή κοντά στο Χάρκιβ, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, ο Πούτιν είπε:

«Όσον αφορά το Χάρκιβ, δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια σήμερα».

Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία άνοιξε ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο της Ουκρανίας,  ασκώντας πιέσεις πέρα από τα σύνορα στο βορειοανατολικό της τμήμα με μικρές ομάδες αποτελούμενες από  εξαιρετικά ευκίνητες μονάδες, μια κίνηση που ανάγκασε την Ουκρανία να στείλει εκεί στρατεύματα από άλλες περιοχές.

Militaire News

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.