Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πρώτη Ανάσταση σε Χίο και Αγιο Κωνσταντίνο στην Ομόνοια

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση στα χωριά και στην πόλη της Χίου το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Εντυπωσιακές είναι, για ακόμα μια χρονιά, οι εικόνες από την Πρώτη Ανάσταση στη Χίο με τον «ιπτάμενο ιερέα» να κλέβει την παράσταση (φωτογραφία πάνω από politischios).


Ο Ιερός Ναός της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου, και φέτος αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πιστούς, που έσπευσαν να δουν τον π. Χρ. Γουρλή να μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το αναστάσιμο μήνυμα.


H Πρώτη Ανάσταση μοιάζει συμβολικά με σεισμό, αφού γκρεμίζει τον παλιό κόσμο για να χτίσει ένα νέο, αυτόν της Βασιλείας των Ουρανών

Το σάλτο του «ιπτάμενου ιερέα» από την Ωραία Πύλη

Το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης στάλθηκε και φέτος με κρότους στα στασίδια και χτυπώντας τα Σήμαντρα. H Πρώτη Ανάσταση, άλλωστε, μοιάζει συμβολικά με σεισμό, αφού γκρεμίζει τον παλιό κόσμο για να χτίσει ένα νέο, αυτόν της Βασιλείας των Ουρανών.

«Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι» έψαλε ο ιερέας Χριστοφόρος Γουρλής και αμέσως μετά η εκκλησία σείστηκε από τους χτύπους των Σημάντρων που σήμαναν τη νίκη του Θεανθρώπου επί του Θανάτου.

Ο γνωστός κι ως «ιπτάμενος ιερέας» για άλλη μία χρονιά εντυπωσίασε με το σάλτο του από την Ωραία Πύλη προκειμένου να σκορπίσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο δαφνόφυλλα, σύμβολα της νίκης του Χριστού, την ώρα που οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνήθηκαν -σαν από σεισμό- και οι πιστοί χτύπησαν τις πάγκες, τα στασίδια, συμμετέχοντας με αυτό τον ιδιαίτερα ηχηρό τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου.


Η θορυβώδης Πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομονοίας - Δείτε βίντεο

Με εκκωφαντικούς κρότους και δονήσεις «η στιγμή που η ζωή νικά» στον Άγιο Κωνσταντίνο

Ο εορτασμός του Πάσχα κορυφώνεται με την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, αλλά και τις πρώτες αναστάσεις στους ιερούς ναούς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτο κλείνοντας την Εβδομάδα των Παθών.

Ιδιαίτερα θορυβώδης ήταν η πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομονοίας, με τον ιερέα να σκορπά δαφνόφυλλα στους πιστούς και τους πολυελαίους να δονούνται.Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.