Παράνοια: Μέχρι 54.000 ευρώ και δύο χρόνια φυλάκιση η ποινή στα ακαθάριστα οικόπεδα για «περιβαλλοντικούς λόγους»!


Οι πολίτες θα πληρώνουν πρόστιμα από 1.000 ευρώ μέχρι 54.000 ευρώ, αν δεν καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, όπου και να βρίσκονται, ακόμα και σε χέρσες περιοχές στην Ελλάδα!

Για «να σωθεί το περιβάλλον»! Αυτό προβλέπει πλέον η κυβέρνησης με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και τα υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αλλά και το Εσωτερικών, να αναλαμβάνει την επιβολή των προστίμων!

Ως 54.000 ευρώ πρόστιμο και διετής φυλάκιση προβλέπεται για την εξακρίβωση της συμμόρφωσης των ιδιοκτητών!

Μάλιστα με νέα ψηφιακή υπηρεσία θα μπορεί ο ένας πολίτης να καταγγέλλει τον άλλο για το ακαθάριστο οικόπεδο του γείτονα, ενώ ο δήμος θα καταχωρεί τα στοιχεία από τις αυτοψίες που διενεργεί.

Οι Δήμοι θα εντοπίζουν τα ακαθάριστα οικόπεδα και στη συνέχεια μέσω ψηφιακής πλατφόρμας θα μπορούν να διασταυρώνουν εάν οι πολίτες έχουν υποβάλλει δήλωση καθαρισμού και να τους ενημερώσουν για την υποχρέωσή τους να προχωρήσουν σε εργασίες.

Σε όσους δεν υποβάλλουν δήλωση θα επιβάλλεται πρόστιμο από 1.000 ευρώ  μέχρι 54.000 ευρώ «το κεφάλι», δηλαδή όχι ανά οικόπεδο, αλλά… ανά συνιδιοκτήτη! Δηλαδή αν μια οικογένεια με τέσσερα αδέλφια έχουν ένα οικόπεδο και λείπουν στο εξωτερικό, θα πληρωθούν 4.000 ευρώ πρόστιμο!

Ταυτόχρονα θα θεωρείται ότι ο ιδιοκτήτης συναίνεσε να μπει ο Δήμος να καθαρίσει το οικόπεδο και να του χρεώσει τα έξοδα του καθαρισμού. Σημειωτέων ότι η Δήλωση αυτή θα πρέπει να επαναλαμβάνεται μέχρι την 30/4 κάθε επομένου έτους!


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.