Έδωσε σε τράπεζα για ανταλλαγή 40.000 ευρώ που ήταν κλεμμένα από τη Λιβύη την εποχή του Καντάφι


Επτά χρόνια από τον εμφύλιο της Λιβύης κατασχέθηκαν στη Λάρισα 40.000 ευρώ κλεμμένα από την Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης στη Βεγγάζη, χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, που έδωσε προς ανταλλαγή στο Υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας στη Λάρισα ένας 60χρονος Βολιώτης.

Τα χαρτονομίσματα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», έφεραν αριθμό σειράς που ανήκει στα τραπεζογραμμάτια (χαρτονομίσματα) συνολικής αξίας 159 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναφέρθηκε ότι κλάπηκαν από το Υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης στη Βεγγάζη, κατά τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη, όταν μετά την ανατροπή και τη δολοφονία του Μ. Καντάφι, ομάδα ανταρτών φέρεται να κατέλαβε την Τράπεζα και να έκλεψε μυθικό ποσό και χρυσό, με βάση και τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διακίνησης Χρημάτων της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν αυτός που παρέδωσε προχθές το μεσημέρι στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ σε εμφανώς φθαρμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, δηλώνοντας στην ΕΛ.ΑΣ. ότι τα χρήματα τα προσκόμισε νωρίτερα το πρωί της ίδιας ημέρας ένας 60χρονος Βολιώτης, προκειμένου να τα ανταλλάξει με καινούργια λόγω φθοράς.

Από τον έλεγχο ωστόσο της αριθμού της σειράς, προέκυψε ότι τα φθαρμένα χαρτονομίσματα έφεραν τον αριθμό σειράς Χ039 που ανήκει στα τραπεζογραμμάτια προερχόμενα από κλοπή στην Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης.

Το χρηματικό ποσό που παραδόθηκε από το στέλεχος της ΤτΕ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κατασχέθηκε, με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία σχηματίζει δικογραφία για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Να διευκρινιστεί ότι η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε, καθώς τα χαρτονομίσματα αναγνωρίστηκαν ως κλεμμένα με βάση τον συριακό τους αριθμό.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας  ερευνά την υπόθεση.


Πηγή: eleftheria.gr


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.