ΕΑΣ: «Βόμβα» για την Άμυνα της χώρας-Data Journalists




«Εθνική ανάγκη» και υποχρέωση η διατήρηση της αμυντικής βιομηχανίας.

Η μεθοδευμένη τακτική απαξίωσης, ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο για λουκέτο των ΕΑΣ και ανάπτυξης του «Κυβερνητικού Πάρκου».

 Αλλάζει ο χάρτης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας καθώς τα πολεμικά μέτωπα χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης στα ανατολικά σύνορά της αλλά και στη Μέση Ανατολή. Στην Ελλάδα, όμως, το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ακροβατεί μεταξύ επανεκκίνησης, εκσυγχρονισμού και πρόωρου κλεισίματος ενώ οι αποθήκες πυρομαχικών του Ελληνικού Στρατού είναι άδειες.

Ήδη από την ημέρα εξαγγελίας του «Κυβερνητικού Πάρκου» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (3 Απριλίου 2021), στην έκταση του Συγκροτήματος Εργοστασίων Υμηττού (ΣΕΥ) τωνΕλληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στον Υμηττό, είχαν εκφραστεί φόβοι ότι αυτή η «διπλή παρέμβαση» δεν λάμβανε υπόψη της ότι στον συγκεκριμένο χώρο εξακολουθεί να υφίσταται παραγωγή αμυντικού υλικού που δεν θα μπορούσε να σταματήσει για κάποια -έστω και λίγα- χρόνια, προκειμένου να μετεγκατασταθεί στο Λαύριο ή αλλού, ώστε στη θέση της να δημιουργηθούν τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο άλλωστε, ότι ο χώρος της «παλιάς ΠΥΡΚΑΛ» -όπως έχει καθιερωθεί να αποκαλείται- παρουσιαζόταν ως «εγκαταλελειμμένος» προκειμένου να μοιάζει θετική η εξέλιξη της μελλοντικής αξιοποίησης του. Παρόλο που αυτό ερχόταν σε αντίθεση με το προβαλλόμενο ταυτόχρονα επιχείρημα (κοινά αποδεκτό κατά τα άλλα), της απομάκρυνσης μιας αμυντικής βιομηχανίας από τον οικιστικό ιστό της πόλης, κάτι που άλλωστε προβλεπόταν από τη δεκαετία του ’90 να συμβεί.

Διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ

Militaire News

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.