Αλλαγές στον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου...Ο Μάκης Βορίδης με νέες αρμοδιότητες-Γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού ο Στέλιος Κουτνατζής

Ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει – πέρα των αρμοδιοτήτων του – επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης  και των κυβερνητικών οργάνων ενώ ο Στέλιος Κουτνατζής ορίζεται γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται λόγος για εσωτερική αναδιάταξη καθώς επί της ουσίας μιλάμε για δύο λιγότερα μέλη στο Υπουργικό Συμβούλιο καθώς οι αρμοδιότητές τους κατανέμονται σε ήδη υπάρχοντα μέλη της κυβέρνησης.

– Ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων (πχ υπουργικού συμβουλίου) σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτνατζή

– Ο δε Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της ΓΓ Πρωθυπουργού. Δηλαδή, επανέρχεται η θέση σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά

Τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν. Επιπλέον, ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών

Η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού, μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του Πρωθυπουργού.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Απάντηση σε Κασσελάκη

Σχετικά με τη σημερινή ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών τόνισε ότι αύριο «καταθέτουμε  κατηγορητήριο με ξεκάθαρους λόγους για τους οποίους πρέπει να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή» είπε ότι περιμένουμε να δούμε κατηγορητήριο κατατεθειμένο και καταγεγραμμένο. «Όταν το δούμε, θα δούμε πως θα απαντήσουμε και θα κάνουμε αυτό που πρέπει» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.