Μετά από την προσφυγή των συγγενών των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών η η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για την εισαγγελέα πρωτοδικών,για απορριπτική διάταξη
Οι οικογένειες των θυμάτων ήταν εξαρχής αποφασισμένες να μην σταματήσουν και να προχωρήσουν σε προσφυγή

Διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για την εισαγγελέα πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απορριπτική διάταξη επί της ουσίας για καταγγελθέντες υπουργούς στην υπόθεση των Τεμπών έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Την εισαγγελική διάταξη είχε αποκαλύψει  και αφορούσε σε μήνυση συγγενή θύματος στα Τέμπη κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου, χωρίς να παραπέμψει την υπόθεση στη Βουλή, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων .

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό σήμερα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη

Προ τη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας την ακόλουθη παραγγελία:

Προς

Την κα Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας

Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικογένειες των θυμάτων ήταν εξαρχής αποφασισμένες να μην σταματήσουν και να προχωρήσουν σε προσφυγή, όπως είχε δηλώσει  ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος των Τεμπών και εις εκ των εγκαλούντων.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε  πως ο δικηγόρος του υπέβαλε προσφυγή στο αρμόδιο δικαστήριο της Λάρισας, με την οποία ζητεί, καθώς και άλλοι συγγενείς θυμάτων, να επανεξεταστεί η εισαγγελική απόφαση, με την οποία είχε απορριφθεί η μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και του μπαζώματος του χώρου στα Τέμπη.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.