Συνεχίζει να «βρυχάται» το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» στην Ινδονησία...
Περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι που ζουν κοντά στο ηφαίστειο Ρουάνγκ στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας απομακρύνθηκαν λόγω των κινδύνων από τέφρα, πτώση βράχων, καυτά ηφαιστειακά σύννεφα και την πιθανότητα τσουνάμι.

Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις κατέγραψε το ηφαιστειογενές κέντρο της Ινδονησίας από το απόγευμα της Παρασκευής, με το μέγιστο ύψος της έκρηξης να φτάνει τα 1.200 μέτρα Ένα διεθνές αεροδρόμιο στην πόλη Manado, λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από το ηφαιστειακό όρος Ρουάνγκ, παρέμεινε προσωρινά κλειστό καθώς ηφαιστειακή τέφρα εκτοξεύτηκε στον αέρα.

Οι τοπικές αρχές χτένισαν τα χωριά γύρω από το ηφαίστειο και απομάκρυναν τους κατοίκους σε ασφαλέστερες περιοχές με βάρκες.

Οι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι μέρος του ηφαιστείου θα μπορούσε να καταρρεύσει στη θάλασσα και να προκαλέσει τσουνάμι, όπως συνέβη το 1871. Σπίτια, δρόμοι και άλλα κτήρια καλύφθηκαν από γκρίζα ηφαιστειακή τέφρα και πολλές στέγες έσπασαν από τα συντρίμμια της έκρηξης.

Τουλάχιστον πέντε μεγάλες εκρήξεις συνέβησαν από την Τετάρτη, με αποτέλεσμα το ηφαιστειακό κέντρο να εκδώσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού. Οι άνθρωποι έλαβαν εντολή να μείνουν τουλάχιστον έξι χιλιόμετρα από το βουνό των 725 μέτρων.Ανατολικά του ηφαιστείου, το νησί Ταγκουλαντάνγκ θα μπορούσε να κινδυνεύσει σε περίπτωση κατάρρευσης. Οι κάτοικοί του ήταν μεταξύ εκείνων που κλήθηκαν να απομακρυνθούν. Η υπηρεσία καταστροφών της Ινδονησίας είπε ότι οι κάτοικοι θα μετεγκατασταθούν στο Manado, ένα ταξίδι έξι ωρών με πλοίο.

Η Ινδονησία, έχει 120 ενεργά ηφαίστεια. Είναι επιρρεπής σε ηφαιστειακή δραστηριότητα επειδή βρίσκεται κατά μήκος του «Δακτυλιδιού της Φωτιάς», μιας σειράς σεισμικών ρηγμάτων σε σχήμα πετάλου γύρω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.