Η χειρότερη κρίση εκτοπισμού παιδιών στον κόσμο στον εμφύλιο στο Σουδάν




Ανώτεροι αξιωματούχοι συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για μια διεθνή ανθρωπιστική διάσκεψη για το Σουδάν, που συνδιοργανώθηκε από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

O Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας άνω από 2 δισ. για το Σουδάν ενώ η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μέρμποκ έκανε λόγο για τον χειρότερο εκτοπισμό παιδιών στον κόσμο.

«Αυτό που βλέπουμε στο Σουδάν είναι η χειρότερη κρίση εκτοπισμού παιδιών στον κόσμο», είπε. Κι όμως, πρόσθεσε, «σε πολλές από τις χώρες μας, καθώς ο πόλεμος μπαίνει στη δεύτερη χρονιά, ουσιαστικά απουσιάζει από τις καθημερινές μας ειδήσεις. Κάθε ζωή μετράει εξίσου, είτε στην Ουκρανία, είτε στη Γάζα είτε στο Σουδάν», είπε η Γερμανίδα υπουργός.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ από την πλευρά του υπογράμμισε ότι πόλεμος στο Σουδάν «προκάλεσε τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο» και «πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την ανθρωπογενή καταστροφή».

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να προσφέρει περισσότερα για τον λαό του Σουδάν, για τα παιδιά του Σουδάν», τόνισε, σημειώνοντας ότι η Γερμανία θα παράσχει 244 εκατομμύρια ευρώ σε διμερή βοήθεια στο Σουδάν πέρα από την υποστήριξη της ΕΕ.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: «Το μπλοκάρισμα της βοήθειας από τις σουδανικές αρχές επιδεινώνει την ανθρωπιστική κρίση»

«Το μπλοκάρισμα της βοήθειας από τις σουδανικές αρχές σε ορισμένες περιοχές είχε ως αποτέλεσμα περιορισμένη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, επιδεινώνοντας την κρίση για άτομα που έχουν απόλυτη ανάγκη υγειονομικής περίθαλψης», ανέφεραν σήμερα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για την κατάσταση στο Σουδάν.

«Προτρέπουμε τα εμπόλεμα μέρη να επιτρέψουν την ανθρωπιστική βοήθεια και την πρόσβαση, και τον ΟΗΕ και τους οργανισμούς να κλιμακώσουν αμέσως την απάντησή τους», ανέφερε η οργάνωση.

Την ίδια ώρα η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Mélanie Joly ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα επιβάλλει νέες κυρώσεις ως απάντηση στη σύγκρουση στο Σουδάν. «Ο Καναδάς επιβάλλει κυρώσεις σε έξι άτομα και οντότητες για άμεση ή έμμεση υπονόμευση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Σουδάν. Όσοι επιβλήθηκαν κυρώσεις συνδέονται με το SAF ή το RSF, τα κύρια μέρη στη συνεχιζόμενη σύγκρουση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.