Αλλαγές στην απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς την Πρωτομαγιά - Από 9:00 μέχρι 21:00 θα κινηθούν μετρό και ΗΣΑΠ

Με στάσεις εργασίας θα λειτουργήσει τελικά το μετρό τη Μ. Τετάρτη και Πρωτομαγιά, μέρα που τα συνδικάτα πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, μετρό και ΗΣΑΠ θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Δηλαδή δεν θα τραβήξουν τελικά 24ωρο χειρόφρενο, σύμφωνα με όσα ήταν γνωστά μέχρι πριν από λίγες ώρες.

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει: «Αποδίδουμε φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά, στους αγώνες των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις του Σικάγου, αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα. Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.


Γι' αυτόν τον λόγο αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες. Αυτή την ιστορική μέρα, ενώνουμε τη φωνή μας και όλοι μαζί δίνουμε αγωνιστικό, απεργιακό "παρών" στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τετάρτη 1η Μάη. Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στον στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων, κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Το ΣΕΛΜΑ προκηρύσσει στάση εργασίας 1η Μαΐου από τις 6:00 έως 9:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας το βράδυ.

Οι υπηρεσίες να στείλουν το προσωπικό ασφαλείας στο email του σωματείου. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να απεργήσουν καθολικά στην 24ωρη υπό την κάλυψη της ΓΣΕΕ. Όλοι στην απεργία 1η Μάη, πλατεία Κλαυθμώνος 11 π.μ.».

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πρωτομαγιά, Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ με στάση εργασίας.

Το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην απεργία με στάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις αστικές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.