Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο - 2,4% στην Ευρωζώνη σύμφωνα με την EurostatΤις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα τον Μάρτιο επιβεβαίωσαν τα οριστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα 17/4. 

Συγκεκριμένα, η τελική μέτρηση δείχνει ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) υποχώρησε στο 2,4% ετησίως τον Μάρτιο, σε σύγκριση με το 2,6% τον Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα, ο εναρμονισμένος ΔΤΚ στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 3,4% ετησίως, αυξημένος από το 3,1% του Φεβρουαρίου.

Οι χαμηλότεροι ρυθμοί καταγράφηκαν στη Λιθουανία (0,4%), στη Φινλανδία (0,6%) και στη Δανία (0,8%) ενώ οι υψηλότεροι στη Ρουμανία (6,7%), στην Κροατία (4,9%) και τις Εσθονία - Αυστρία (και οι δύο 4,1%).

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δεκατρία κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τέσσερα και αυξήθηκε σε δέκα.

Η μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο πληθωρισμό του Μαρτίου προήλθε από τις υπηρεσίες (+1,76%) και ακολούθως από την κατηγορία τρόφιμα/αλκοόλ/καπνικά (+0,53%) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,30%) ενώ οι τιμές της ενέργειας κινήθηκαν πτωτικά (-0,16%).


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.