Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πανός Τσακλογλου αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει την αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης το 2027.

Το 2027 «έδειξε» ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ομολογώντας επί της ουσίας ότι βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης και ότι θα είχε ήδη δρομολογηθεί αν δεν ήταν ο κορωνοϊός.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός  ανέφερε, ότι δεν θα γίνει κάποια μεταβολή, μέχρι το 2027, καθώς «όλοι θέλουμε να ζούμε περισσότερα χρόνια και θέλουμε να ζούμε και υγιή χρόνια. Αλλά δυστυχώς την περίοδο του κορωνοϊού είχαμε μία αντιστροφή της τάσης αυτής», ωστόσο μετά «θα εξεταστεί όντως».


«Υπάρχει νομοθεσία η οποία είναι συγκεκριμένη και συνδέει τα όρια συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο της επιβίωσης. Αυτό κάθε τρία χρόνια το εξετάζουμε, το εξετάσαμε πέρυσι, και αυτό το πράγμα το οποίο είδαμε είναι ότι η πρόοδος την οποία είχαμε ήταν ιδιαίτερα ευκταία. Όλοι θέλουμε να ζούμε περισσότερα χρόνια και θέλουμε να ζούμε και υγιή χρόνια. Αλλά δυστυχώς την περίοδο του κορωνοϊού είχαμε μία αντιστροφή της τάσης αυτής οπότε μέχρι το 2027 που είναι η επόμενη εξέταση δεν πρόκειται να γίνει καμία μεταβολή στα όρια ηλικίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Τσακλόγλου.

«Τότε θα εξεταστεί όντως» παραδέχτηκε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, απαντώντας στο ερώτημα «μέχρι το 2027, μετά όμως θα το δούμε τότε;».

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.