Συνεχίζεται η δίκη του Δ. Κουτσολιούτσου της Folie-Folie., απορρίπτει το κατηγορητήριο
Στράφηκε και κατά των ελεγκτικών εταιριών, τα πορίσματα των οποίων οδήγησαν τα στελέχη της Folli Follie στο εδώλιο και έθεσε υπό αμφισβήτηση τα στοιχεία

Αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο, υπερασπίστηκε τους συνεργάτες του, τη σύζυγο του και τον γιο του, με τους οποίους μοιράζονται το εδώλιο του κατηγορουμένου ο ιδρυτής της Folli Follie ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας της απολογίας του, ο οποίος υπεραμύνθηκε για μία ακόμα φορά του επιχειρηματικού έργου που έχτισε επί δεκαετίες και έκανε λόγο για ωραιοποίηση της εικόνας της εταιρίας αποποιούμενος όμως, οποιαδήποτε ποινική ευθύνη.

Χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα, ο Κουτσολιούτσος χαρακτήρισε «ασυγχώρητο» το γεγονός ότι «κάποιοι πήγαν να καταστρέψουν ένα διαμάντι». «Εφοπλιστές μου έλεγαν για τη συγκίνηση τους ότι έβλεπαν στο κέντρο της Σαγκάη τις διαφημίσεις της Folli Follie», πρόσθεσε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι έχει δυνατότητες και τώρα η εταιρία, αρκεί να εμφανιστούν νέοι επενδυτές, κάτι, που όπως εκτιμά θα γίνει μόλις φύγουν οι σημερινοί.

Παράλληλα, στράφηκε και κατά των ελεγκτικών εταιριών, τα πορίσματα των οποίων οδήγησαν τα στελέχη της Folli-Follie στο εδώλιο και έθεσε υπό αμφισβήτηση τα στοιχεία: «οι ελεγκτικές εταιρείες που ανέλαβαν την ενδιάμεση έκθεση διαχείρισης δεν πήγαν πουθενά. Δεν έκαναν τίποτα. Τα περισσότερα στοιχεία ήταν από συνεντεύξεις. Αμφισβητώ όλα τα νούμερα. Τους έβαλαν να ελέγξουν όλο τον όμιλο και έλεγξαν μόνο την οικογένεια Κουτσολιούτσου και η εταιρεία χάθηκε από αυτό. Και βεβαίως εμάς σαν οικογένεια μας έπιασε πανικός. Εγώ αμέσως παραιτήθηκα, ενώ έπρεπε να καθίσω στο τιμόνι της εταιρείας», είπε σε μία αποστροφή της απολογίας του.

Στις ερωτήσεις της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τον καθένα από τους συγκατηγορούμενούς του, ο Δ. Κουτσολιούτσος υποστήριξε πως «οι κατηγορούμενοι εδώ δεν έχουν καμία σχέση».


Επέρριψε εμμέσως ευθύνες στον Περιφερειακό Διευθυντή της ασιατικής θυγατρικής FFGS και στον πρώην Οικονομικό Διευθυντή του Υπό-Ομίλου Ασίας, σε βάρος των οποίων υπάρχουν εντάλματα σύλληψης

Όπως υποστήριξε, εκείνοι είχαν την ιδέα να αυξήσουν τους τζίρους στις οικονομικές καταστάσεις.

H σύγκρουση με τον γιο του

Πρόεδρος: Όταν είστε διευθυντής τέτοιου ομίλου, ακούγεται περίεργο να λέτε ότι δεν ασχολούσασταν με τα οικονομικά. Είστε το 80% του χρόνου σας στην Ασία. Την οικονομική διαχείριση που την έχετε αφήσει;

Κατηγορούμενος: Σε δυο συγκεκριμένα άτομα (σ.σ τα οποία κατονόμασε ).Τον πρώτο τον επιλέξαμε γιατί είχε περγαμηνές. Τους εμπιστευόμουν. Τώρα δεν ξέρω που είναι.

Όταν έφτασε η ώρα να μιλήσει για την οικογένειά του, το γιό του Τζώρτζη και τη σύζυγό του Καίτη που δικάζονται μαζί του ο Δ. Κουτσολιούτσος υποστήριξε ότι ο γιός του είχε αναλάβει τον όμιλο στην Ευρώπη και δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον όμιλο της Ασίας, ενώ στη σύζυγό του είχε δοθεί τιμής ένεκεν ο τίτλος της αντιπροέδρου.

Κατά τον κατηγορούμενο, υπήρξε μια «ωραιοποίηση της εικόνας της εταιρίας» για την οποία ήρθε σε σύγκρουση με τον γιο του, Τζώρτζη: «σχεδόν δεν μιλούσαμε. Μου το κράτησε. Αισθάνομαι άσχημα». Επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, είπε πως ήταν «ματαιοδοξία και όραμα». Όπως είπε, «οι εταιρίες που έφτιαξα, δεν άντεξαν την κρίση και με τον Covid καταστράφηκαν όλα».

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.