Ο Φ.Μπελέρης δεν συνελήφθη, απήχθη – Είναι πολιτικό δικαστήριο από τον Ράμα , τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα

Ο αρχηγός του κόμματος «Ελευθερία» της Αλβανίας έκανε λόγο για πολιτικό δικαστήριο, κατηγορώντας τον Ράμα πως, λίγο πριν από τη σύλληψη του Μπελέρη, είχε πει σε δηλώσεις του ότι θα τον κυνηγούσε «προσωπικά ο ίδιος». Ο Μέτα έκανε μάλιστα λόγο για «απαγωγή» και όχι σύλληψη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

«Δεν είναι ειδικό δικαστήριο, είναι πολιτικό δικαστήριο του Ράμα. Ο Μπελέρης δεν συνελήφθη. Ο Μπελέρης απήχθη. Όλοι ξέρουν ότι τα πάντα είναι κατασκευασμένα, γιατί ο πρωθυπουργός είχε δώσει συνέντευξη λίγες ώρες πριν τον απαγάγει η αστυνομία, προειδοποιώντας ότι θα τον κυνηγήσει προσωπικά».

Για το αν πιστεύει στην αθωότητα Μπελέρη, ο πρώην Αλβανός πρόεδρος απάντησε: «Πιστεύω ότι είναι ο νόμιμος δήμαρχος Χειμάρρας, εκλεγμένος από το λαό. Έχοντας επιβεβαιωθεί από την εκλογική διαδικασία και με βάση το Σύνταγμα, τίποτα δεν απαγορεύει στον Μπελέρη να ορκιστεί».

Για το αν η εισαγγελέας ελέγχεται από τον Ράμα, ο Ιλίρ Μέτα σχολίασε: «Η Δικαιοσύνη εδώ ελέγχεται απόλυτα από τον Ράμα. Η υπόθεση αυτή είναι ξεκάθαρα πολιτική και δεν έχει να κάνει με τον σεβασμό του νόμου του Συντάγματος και τις επιθυμίες των πολιτών».

Για το αν θεωρεί πως αυτή η υπόθεση θα καθυστερήσει την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, είπε: «Η υπόθεση είναι ένα παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, για να δει ότι στην Αλβανία οι νόμοι δεν τηρούνται. Εγκληματικές οργανώσεις στηρίζουν ανοιχτά τον Ράμα ως υποψήφιοι, παραβιάζοντας τις επιθυμίες των πολιτών».

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.