Μάκης Βορίδης - Να σβηστούν από το Σύνταγμα τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη


Η συμβολική πράξη της αναγραφής στο Σύνταγμα των ονομάτων των 57 νεκρών στα Τέμπη κατά τη μεγάλη διαδήλωση ανήμερα της μαύρης επετείου, φαίνεται ότι ενοχλεί εξαιρετικά τα κυβερνητικά στελέχη, πολύ περισσότερο που μετά το σβήσιμο των ονομάτων με εντολή από το Φρουραρχείο της Βουλής, φοιτητές ξαναέγραψαν τα ονόματα κατά τη διαμαρτυρία τους χθες Πέμπτη (29/2).

Για παράδειγμα ο Μάκης Βορίδης, που ζήτησε να σβηστούν τα ονόματα των νεκρών από το Σύνταγμα, μη αναγνωρίζοντας ούτε τον ισχυρό συμβολισμό της κίνησης.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά»,  ανέφερε ότι «το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης, ένας τόπος ιερός και αφορά στους πεσόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων του έθνους. Εκεί είναι γραμμένα τα ονόματα των μεγάλων μαχών που έχουμε δώσει. Είναι ένα μνημείο, με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί. Θέλουμε να κάνουμε ένα μνημείο να θυμόμαστε το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών; Να το κάνουμε. Αυτό δεν μπορεί να είναι στον Άγνωστο Στρατιώτη. Είναι ένα μνημείο με συγκεκριμένο προορισμό».


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.