Χρυσός: Σε υψηλό μηνός η τιμή του!
Ο χρυσός κλιμακώθηκε σε υψηλό ενός μηνός την Πέμπτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία ήταν ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες, με την προσοχή των traders να στρέφεται σε περαιτέρω σχόλια από αξιωματούχους της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), για ενδείξεις σχετικά με την πορεία μείωσης των επιτοκίων.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.046,29$ ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ κέρδισαν 0,6% στα 2.054,7 δολάρια.

Το ασήμι κέρδισε 1,1% στα 22,6$ ανά ουγγιά, η πλατίνα 0,2%, στα 880$ και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1,4% στα 941,25$.

"Οι ταύροι του χρυσού χρειάζονταν απλώς μια δικαιολογία για να αγοράσουν και το βρήκαν" στα στοιχεία για τον πληθωρισμό, δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος αναλυτής μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι ο χρυσός μπορεί να αντιμετωπίσει τεχνική αντίσταση γύρω στα 2.065 δολάρια.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ κατέγραψε άνοδο κατά 0,3% τον Ιανουάριο, ενώ ο βασικός δείκτης τιμών PCE ενισχύθηκε 0,4%, πιέζοντας το δολάριο, γεγονός που καθιστά τον χρυσό φθηνότερο για τους επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

"Ωστόσο, ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό στο 0,4% για τον μήνα δεν θα φέρει μια μείωση επιτοκίων πιο σύντομα από τον Ιούνιο", πρόσθεσε ο Wong.

Αν και ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά αντιστάθμισμα του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια για τον περιορισμό των υψηλών τιμών αποθαρρύνουν τις επενδύσεις σε χρυσό, καθώς ο τελευταίος δεν πληρώνει τόκο.

Επί του παρόντος, οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 62% μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο, έδειξε το CME FedWatch Tool.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι ανοίγει η πόρτα για μειώσεις επιτοκίων, οι οποίες ενδέχεται να έλθουν αργότερα φέτος.

"Η σταθερή ροή των ομιλιών στελεχών της Fed έδειξε ότι δεν υπάρχει βιασύνη για τη μείωση των επιτοκίων και ότι τα νέα έχουν τιμολογηθεί από την αγορά", δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

"Εάν υπάρξει μια πιθανή αλλαγή η οποία θα παραπέμπει στην ιδέα της μείωσης των επιτοκίων έστω και ελάχιστα νωρίτερα, θα είναι θετική για τον χρυσό".

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.