Η πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και η Νίκη για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, απορρίφθηκε στην ΒουλήΑπορρίφθηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Νίκη κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων για ιδιωτικά πανεπστήμια.

Επίσης, νωρίτερα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ απέρριψαν την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Πιερρακάκης: Μόνο εμείς και η Κούβα…

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Περρακάκης στην τοποθέτησή του ενώπιον της Βουλής σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο εμείς και η Κούβα απαγορεύουμε την ίδρυση κρατικών πανεπιστημίων».

«Διαλέγουμε να εμπιστευτούμε τις γνωμοδοτήσεις συνταγματολόγων», σημείωσε ακόμη ο υπουργός.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Σωκράτη Φάμελλο σημείωσε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε ο αριθμός των μεταπτυχιακών με δίδακτρα, καθώς και ότι υπήρξε μαχαίρι σε κρατικές επιχορηγήσεις

Αναφερόμενος στην παρουσία των ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα τόνισε ότι με το νομοσχέδιο υπάρχει μέριμνα για την μη κερδοσκοπικότητα καθώς σε διαφορετική περίπτωση η άδεια αφαιρείται.

«Δώρο» στην κυβέρνηση

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς έκανε λόγο για αμήχανη απάντηση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικούς λόγους υπονομεύει το μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και της δημόσιας δωρεάν παιδείας» επισήμανε.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, επισήμανε ότι «ακόμα και αν όλα τα κόμματα της αριστεράς συμφωνήσουν η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης» και διερωτήθηκε: «Θα κάναμε τη χάρη στην κυβέρνηση τρεις μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές;».

Την πρόταση της Νέας Αριστεράς σχολίασαν και πηγές της Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο ότι δεν προτίθεται να κάνουν τέτοιο «δώρο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα έχει ως αποτέλεσμα να συσπειρώσει τις δυνάμεις του.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.