Δήμος Αθηναίων: Κατασκευάζει μνημείο για τα θύματα των Τεμπών


Μετά από εισήγηση του δημάρχου Χάρη Δούκα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων αποφάσισε ομόφωνα, τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δούκας: «Ένα χρόνο και πλέον μετά την τραγωδία, ο δήμος Αθηναίων, με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στους οικείους τους, επιθυμεί να τιμήσει τη μνήμη τους και να ενώσει τη φωνή του με όλους αυτούς που διεκδικούν απόδοση δικαιοσύνης και ένα κράτος ασφαλές και δίκαιο […] Δεσμευόμαστε λοιπόν, ότι θα δημιουργηθεί ένα μνημείο, που θα τιμά τη μνήμη των συνανθρώπων μας και θα διατηρεί άσβεστη την ανάγκη για αλήθεια, δικαιοσύνη και ασφάλεια».

Η επιλογή της τοποθεσίας, καθώς και το είδος του μνημείου, θα αποφασισθεί από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, σε συνεννόηση με τον σύλλογο των συγγενών των θυμάτων, με τον οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία συνάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σωματείο των εργαζομένων καθαριότητας του δήμου, ζήτησε να συμμετέχει οικονομικά στην ανέγερση του μνημείου, ως φόρο τιμής.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.