Οι γιατροί αντιδρούν στα απογευματινά χειρουργεία -«Θλιβερή μέρα για το ΕΣΥ» η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων– Στάση εργασίας ΕΙΝΑΠ την Πέμπτη

Θλιβερή ημέρα για το ΕΣΥ χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τη χτεσινή έναρξη των απογευματινών χειρουργείων.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στο Ιπποκράτειο ανέφερε ότι χτες στο Παπαγεωργίου έγιναν «τραγελαφικά πράγματα» για να γίνουν οι πρώτες επεμβάσεις, ισχυριζόμενος ότι κλήθηκε ασθενής που ήταν στη λίστα αναμονής από το 2016 για να χειρουργηθεί, ο οποίος είπε ότι δεν είχε να πληρώσει 1.200 ευρώ για αρθοπλαστική και ότι άλλος ασθενής που μπήκε στη λίστα το 2023 συμπλήρωσε τα ποσό για την αρθροπλαστική με χρήματα που πήρε από τους συγγενείς του. «Μπορεί ο υπουργός να είπε ότι ήταν δωρεάν χθες τα χειρουργεία, σήμερα όμως δεν θα είναι, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμο το Ταμείο Ανάκαμψης» υποστήριξε ο κ. Γιαννάκος.

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει πως δεν λειτουργούν 70 χειρουργικές αίθουσες στην Αττική και καλεί όλους τους γιατρούς να μη συμμετάσχουν στα απογευματινά χειρουργεία

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Μαρτίου (13:00 – 15:00) και καλεί σε συγκέντρωση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα απογευματινά χειρουργεία.

«Καλούμε τους συναδέλφους να μη δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά.

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει πως δεν λειτουργούν 70 χειρουργικές αίθουσες στην Αττική.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό ‘φακελάκι’ στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής. Ξέρουμε καλά ότι η απογευματινή λειτουργία θα γίνει εις βάρος της πρωινής», τονίζει.

«Όπως ξεκαθάρισε πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, δεν σκοπεύει να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αντί γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν ‘πελατεία’. Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα! Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», προσθέτουν οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ.

Τα αιτήματα της ΕΙΝΑΠ

– Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

– Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.

– Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.

– Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ένταξη στα ΒΑΕ.

– Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τον ασθενή ως πελάτη και την υγεία ως εμπόρευμα.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.