ΗΠΑ και Βρετανία κατηγορούν την Κίνα για κυβερνοκατασκοπεία που έπληξε εκατομμύρια ανθρώπους


Αμερικανοί και Βρετανοί αξιωματούχοι επέβαλαν κυρώσεις και κατηγόρησαν το Πεκίνο για εκτεταμένη εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας, που φέρεται να έπληξε εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων, αλλά και πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων αμυντικών βιομηχανιών.

Οι αρχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κατονόμασαν ως δράστη της κυβερνο- κατασκοπείας την ομάδα «Advanced Persistent Threat 31» ή «APT31», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για βραχίονα του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας.

Η λίστα των στόχων

Παρουσίασαν δε μια λίστα στόχων. Στελέχη του Λευκού Οίκου, γερουσιαστές των ΗΠΑ, Βρετανοί βουλευτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε όλο τον κόσμο που επέκριναν το Πεκίνο, βρέθηκαν στο στόχαστρο, όπως είπαν. Στη λίστα των στόχων περιλαμβάνονται επίσης αμυντικές βιομηχανίες, εταιρείες ασφαλείας και αντιφρονούντες. 

Ο στόχος της παγκόσμιας επιχείρησης hacking ήταν «η καταστολή των επικριτών του κινεζικού καθεστώτος, ο συμβιβασμός των κυβερνητικών θεσμών και η κλοπή εμπορικών μυστικών», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ, Λίζα Μονακό.

Το κατηγορητήριο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

Σε ένα κατηγορητήριο που αποσφραγίστηκε τη Δευτέρα κατά επτά Κινέζων, φερόμενων ως χάκερς της από APT31, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κυβερνοκατασκοπεία είχε ως αποτέλεσμα τον επιβεβαιωμένο ή πιθανό κίνδυνο παραβίασης λογαριασμών εργασίας, προσωπικών email, αποθηκευμένων αρχείων και τηλεφωνικών κλήσεων που ανήκουν σε εκατομμύρια Αμερικανούς.

Αξιωματούχοι στο Λονδίνο κατηγόρησαν την APT31 ότι χάκαρε Βρετανούς βουλευτές, που επικρίνουν την Κίνα, ενώ υποστήριξαν ότι μια δεύτερη ομάδα Κινέζων κατασκόπων βρισκόταν πίσω από το χακάρισμα του βρετανικού εκλογικού καταλόγου, που έθεσε σε κίνδυνο τα δεδομένα εκατομμυρίων περισσότερων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Κακόβουλες συκοφαντίες» λέει το Πεκίνο

Κινέζοι διπλωμάτες στη Βρετανία και τις ΗΠΑ απέρριψαν τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους.

Η κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο χαρακτήρισε τις κατηγορίες «εντελώς κατασκευασμένες και κακόβουλες συκοφαντίες».

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.