Τουρκικές παρεμβολές στις ραδιοφωνικές συχνότητες στον Έβρο“Κατάληψη” συχνοτήτων; Τρόπον τινά ναι. Οι τουρκικοί σταθμοί, σε όλο το μήκος της μεθορίου στον Έβρο με μεγάλης ισχύος πομπούς καλύπτουν τους ελληνικούς σταθμούς και οι κάτοικοι ακούν τις δικές τους εκπομπές. Γεγονός άκρως ανησυχητικό.  

Οι δυο πομποί εγκατεστημένοι στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα αφήνουν ακάλυπτο τον ενδιάμεσο χώρο, τον οποίο κατέλαβαν οι τουρκικές συχνότητες.

Η προστασία ενός τόπου έχει πολλές πτυχές και γίνεται εύκολα στόχος των ραδιοφωνικών επιβουλών, με την χρησιμοποίηση των συχνοτήτων για αθέμιτη προβολή  πολιτικών.

Οι ραδιοσυχνότητες δεν οριοθετούνται με συνοριογραμμές, αλλά με πολιτικές αποτροπής. Στο πλαίσιο αυτό οι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών κάλεσαν τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη, στον οποίο έθεσαν τα αιτήματά τους για φθηνότερη ενέργεια και προστασία των συχνοτήτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Κυρανάκης ανταποκρίθηκε και έσπευσε στην περιοχή, όπου έχει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς και τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι προσβλέπουν ότι το πρόβλημα θα διευθετηθεί άμεσα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.