Κρητη - Δεν εφημέρευε χειρουργός στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου να σώσει τη ζωή του 33χρονου Μανώλη


Η διάλυση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δένει δυστυχώς με τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Και αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που καταλήγει σε θάνατο ασθενή που συνδέεται με τις ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού στο νομό Λασιθίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο 33χρονος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα δεν εφημέρευε χειρουργός αλλά μόνο ένας αναισθησιολόγος. Αναγκάστηκε να έρθει από το σπίτι του ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής και μαζί με τους γυναικολόγους που εφημέρευαν, προσπάθησαν να του σώσουν τη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης, σε ανάρτησή του, τονίζει επίσης, ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που καταλήγει σε θάνατο ασθενής, λόγω ελλείψεων προσωπικού, καθώς αυτό περίπου είχε συμβεί και πριν από ενάμισι μήνα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας με άτομο το οποίο είχε δυστύχημα με μοτοκρός.

Η ανάρτηση του Γιώργου Μανουσάκη:

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα 2024 σε κανένα νοσοκομείο του νομού Λασιθίου δεν εφημερεύει το ακτινολογικό και το αναισθησιολογικό τμήμα.

Χθες που συνέβη το ατυχές περιστατικό με το συμπολίτη μας που έχασε τη ζωή του, στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν εφημέρευε Γενικός Χειρουργός και ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής ήρθε από το σπίτι του για να προσπαθήσει να σώσει τη ζωή του άτυχου νέου, όπως περίπου είχε συμβεί πριν από ενάμισι μήνα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας με το δυστύχημα με το μοτοκρός.

Ως πότε θα ανεχόμαστε να μην υπάρχει ένα επαρκώς στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, και να απαιτείται συνεχώς ο εθελοντισμός και το φιλότιμο των λειτουργών της υγείας;


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.