Τουρκική Navtex . Η απάντηση της Αθήνας

Τουρκική Navtex . Η απάντηση της Αθήνας 

ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΚΑΣΕΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ,,ΕΝΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ 

Η Ε λληνικη πλευρα Έχει ήδη επιδοθεί  σε σχετική Ρηματική Διακοίνωση  στην τουρκική πλευρά.

Έχουν σταλεί επιστολές διαμαρτυρίας της Υδρογραφικής Υπηρεσίας σε αρμόδια υπηρεσία IΜΟ και στον Ισπανό συντονιστή Navtex περιοχής Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας.

Σε όλα τα κείμενα απορρίπτονται οι τουρκικοί ισχυρισμοί και προβάλλεται η νομική ορθότητα ελληνικών θέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι με Navtex που εξέδωσε τη Δευτέρα (12/2) η Τουρκία, κάνοντας λόγο για «αποστρατιωτικοποίηση», δεσμεύει μεγάλη περιοχή του Αιγαίου.

Με την κίνηση αυτή, η Άγκυρα «δυναμιτίζει» το θετικό κλίμα που έχει οικοδομηθεί το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την ανακοίνωση του υδρογραφικού σταθμού της Σμύρνης να αναφέρει πως νησιά, όπως μπορεί να είναι, μεταξύ άλλων, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Πάτμος κ.α., αποτελούν αποστρατιωτικοποιημένες περιοχές.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ορισμένοι σταθμοί μεταδίδουν ναυτιλιακές προειδοποιήσεις ότι θα πραγματοποιούνται στρατιωτικές δραστηριότητες σε περιοχές περιλαμβανομένων χωρικών υδάτων των αναφερόμενων νησιών που μπορεί να διακινδυνεύσουν την ασφάλεια της πλοήγησης κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών. Συνιστάται προσοχή


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.