Με απόφαση Πιτσιλή ΑΑΔΕ η εφορία θα «χτυπά» σε κάθε γωνιά του ίδιου νομού σπάζοντας τους χωρικούς περιορισμούς στους ελέγχους
Σε κάθε γωνιά του ίδιου νομού θα «χτυπά» η Εφορία με τη νέα απόφαση Πιτσιλή που «σπάει» τους χωρικούς περιορισμούς στους ελέγχους για τις δύο μονάδες κρούσης σε Αττική και Θεσσαλονίκη δίνοντας τη δυνατότητα για διευρυμένους εφόδους.

Οι έλεγχοι θα είναι αυτοματοποιημένοι και θα εκτελούνται με την βοήθεια ειδικού αλγόριθμου που θα λαμβάνει υπόψη την πληρότητα των υπαλλήλων, το πλήθος των υποθέσεων, την κατηγορία και το είδος.

Με αυτό τον τρόπο το ελεγκτικό σαφάρι θα στήνεται από το γραφείο καθώς με τα νέα ψηφιακά εργαλεία οι εφοριακοί μπορούν να συγκεντρώνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να εντοπίζουν την φοροδιαφυγή. Τη σκυτάλη θα παίρνουν τα ειδικά συνεργεία ελέγχου που θα εφορμούν στην έδρα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών για να διαπιστώσουν και να καταγράψουν τις παραβάσεις.

Όπως ορίζει η σχετική απόφαση η γενική αρμοδιότητα των Ελεγκτικών Κέντρων Αττικής και Θεσσαλονίκης εφεξής επεκτείνεται και σε φορολογουμένους που υπάγονται σε Δ.Ο.Υ άλλης μονάδας του ίδιου νομού.

Στην παρούσα φάση διατηρούνται ορισμένες από τις ειδικές ελεγκτικές αρμοδιότητες των Ελεγκτικών Κέντρων στις περιπτώσεις για τις οποίες λόγω της φύσης τους, ο έλεγχος απαιτείται να διενεργείται από συγκεκριμένο Κέντρο.

Όπως για παράδειγμα έλεγχοι επιστροφών φόρου όταν απαιτείται αυτοψία, έλεγχοι φορολογίας κεφαλαίου, υποθέσεις φορολογίας πλοίων, έλεγχοι σε εγγεγραμμένους σε ειδικά καθεστώτα του Κώδικα ΦΠΑ, έλεγχοι σε πρόσωπα αλλοδαπής στα οποία έχει αποδοθεί ΑΦΜ οίκοθεν, έλεγχοι υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, κ.α.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2024 θα διενεργηθούν 73.000 έλεγχοι σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων με τη χρήση της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής «ΕλεγχοςLive» που «τρέχει» στα τάμπλετ των ελεγκτών και τους δίνει τη δυνατότητα να διενεργούν αυτόματες διασταυρώσεις και επαληθεύσεις στοιχείων και να εκδίδουν επιτόπου το σημείωμα με τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.