Έγκλημα Τέμπη: Δεκτό το αίτημα για συζήτηση της αναφοράς της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Δεκτό έγινε το αίτημα για συζήτηση της αναφοράς ενώπιον της επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με το κράτος δικαίου και τον χειρισμό της υπόθεσης του δυστυχήματος των Τεμπών και πρόκειται να συζητηθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος τον Μάρτιο. 

Η Μαρία Καρυστιανού στις 15 Ιανουαρίου, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Πληγέντων Τεμπών κατέθεσε αναφορά προς την επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου ζητώντας την αρωγή σχετικά με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και τον χειρισμό της υπόθεσης του δυστυχήματος από τις δικαστικές αρχές και την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Εν συνεχεία, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης έστειλε αίτημα στην συντονίστρια της επιτροπής Αναφορών (PETI committee), ζητώντας να συζητηθεί η αναφορά για τα Τέμπη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Εξάλλου, είναι θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα καθώς διεξάγεται η εξεταστική επιτροπή για την διερεύνηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών στη Βουλή.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η συντονίστρια της επιτροπής έκανε δεκτό το αίτημά του κ. Αρβανίτη και η αναφορά πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Μαρτίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.