Αγρότες στην γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου συγκεντρώθηκαν και ανοιξαν τα διόδια για ελεύθερη και δωρεάν διέλευση των οχημάτωνΠαραμένουν σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων οι αγρότες, οι οποίοι έφτασαν νωρίτερα σήμερα τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, για να ανοίξουν τα διόδια.

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες έφθασαν κοντά στη γέφυρα με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τα διόδια, όπου άνοιξαν τις μπάρες, για να περνούν ελεύθερα τα οχήματα.

Έκλεισαν τη γέφυρα για να μην μπουν τα τρακτέρ

Σύμφωνα με το Tempo24.News, από την κινητοποίηση δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, αφού η γέφυρα έκλεισε από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εισόδου των τρακτέρ της περιοχής και μπλοκάρει ο δρόμος.

Οι αγρότες κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης και της Αστυνομίας, καθώς δεν επέτρεπαν στα τρακτέρ από την Αιτωλοακαρνανία να φτάσουν στο σημείο, ώστε να πραγματοποιήσουν συμβολική κινητοποίηση. Εν συνεχεία, ακολούθησε συγκέντρωση και στην πλευρά του Αντιρρίου με σκοπό να επιτραπεί η διέλευση τους.

Λίγη ώρα αργότερα όμως ο δρόμος άνοιξε, τα τρακτέρ πέρασαν και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου.

Προετοιμάζονται για να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα

Μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους βρίσκονται μελισσοκόμοι και οι σύλλογοι παραγωγών και εμπόρων των Λαϊκών Αγορών.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας. Επίσης, ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης και ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας.

Σημειώνεται ότι οι διαμαρτυρόμενοι δεν σκοπεύπουν να περιορίσουν τις κινητοποιήσεις τους στην περιφέρεια, αλλά ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους για να κατέβουν στην Αθήνα, καθώς για την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.