Αστρονομικό ρολόι βασισμένο στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων εγκαινιάστηκε στο Μεξικό
Αστρονομικό ρολόι βασισμένο στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων κατασκευάστηκε στο Μεξικό από λάτρεις της επιστήμης και του ελληνικού πολιτισμού. Για το ενδιαφέρον αυτό επίτευγμα μίλησε στην ΕΡΤ ο Ξενοφών Μουσάς, αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής Διαστήματος.

Μιλώντας για την πλατεία όπου τοποθετήθηκε το ρολόι, και η οποία μετονομάστηκε σε «Πλατεία Αντικυθήρων», ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στις προσπάθειες που κάνουν οι Έλληνες επιστήμονες τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια να διαδώσουν τη γνώση, η οποία παρήχθη από τις μελέτες τους, για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσα, χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να κατασκευαστεί το πολύπλοκο αυτό μηχάνημα, που αναπαράγει τις κινήσεις ήλιου, σελήνης, πλανητών, προβλέπει τις εκλείψεις και έχει παρόμοια μορφή με το αρχικό. Για την επίτευξη του εγχειρήματος χρειάστηκε η συνδρομή ενός πανεπιστημίου και μιας εταιρείας  ωρολογοποιίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.