Αρχισε η πορεία με τα τρακτέρ για την Αθήνα


Αρχισε η πορεία με  τα τρακτέρ για την Αθήνα

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, περίπου στις 11:00 το πρωί τα τρακτέρ που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο εχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα από το μπλόκο του Πλατυκάμπου και θα κινηθούν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.

Στη συνέχεια θα συναντήσουν τους συναδέλφους τους που έχουν στήσει μπλόκο στο Στεφανοβίκειο και από εκεί και πέρα θα περάσουν από τον Αλμυρό, θα ενωθούν με άλλα τρακτέρ και ως έναν κομβόι πλέον με τη συνοδεία περιπολικών αλλά και οχημάτων αγροτών θα φτάσουν στην Ανθήλη, εκεί όπου θα συναντηθούν με τρακτέρ που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από το μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα.

 Στη συνέχεια αυτό το κομβόι θα καταλήξει στο Κάστρο Βοιωτίας όπου θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες.

Μαζί τους θα έχουν κι άλλα οχήματα με καύσιμα αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσει κάποιο αγροτικό μηχάνημα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να το επιδιορθώσουν ενώ αύριο νωρίς το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας θα ξεκινήσουν προς την Αθήνα. Η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 η ώρα στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Επίσης, αύριο θα ξεκινήσουν πάρα πολλά για ΙΧ αγροτών με όσο γίνεται περισσότερα άτομα το καθένα, αλλά και λεωφορεία. Υπολογίζεται ότι από τη Θεσσαλία μέχρι στιγμής τα λεωφορεία που αναμένεται να κατέβουν στην Αθήνα μπορεί και να ξεπερνούν τα 60.

Νέα σύσκεψη στην ΕΛ.ΑΣ για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα (19/2) στην ΕΛΑΣ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και για να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο, υπό το οποίο τα τρακτέρ θα φθάσουν μέχρι το Σύνταγμα.

Η ΕΡΤ αναφέρει, ότι ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τα τρακτέρ που θα έρθουν από τη Βόρεια Ελλάδα αρχικά θα συγκεντρωθούν έξω από τα διόδια των Αφιδνών.

 Την ίδια ώρα αναμένεται να φτάσουν κατόπιν συνεννόησης στα διόδια Ελευσίνας και τα τρακτέρ που θα έρθουν από την Πελοπόννησο. 

Συντεταγμένα και παρουσία αστυνομικών δυνάμεων θα κινηθούν από τη λεωφόρο Αθηνών, προς την Ομόνοια.

 Από την Ομόνοια πιθανότατα ανάποδα θα ανέβουν την οδό Πανεπιστημίου για να φτάσουν στο Σύνταγμα και να παραμείνουν για 24 ώρες.

 Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τουλάχιστον μία λωρίδα κυκλοφορίας θα παραμείνει ανοιχτή για οχήματα έκτακτης ανάγκης, ασθενοφόρα, περιπολικά, πυροσβεστικά οχήματα, ενώ σε ότι αφορά τα λεωφορεία θα σταθμεύσουν στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ και οι αγρότες μέσω του ηλεκτρικού θα κατέβουν για το κέντρο της Αθήνας.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.