Σχεδόν στην υψηλή τιμή ενός μηνός ο χρυσός !!


 

Ο χρυσός σκαρφάλωσε πιο κοντά σε υψηλό ενός μήνα την Πέμπτη, αφού τα μακροοικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ η εστίαση της αγοράς μετατοπίστηκε στα στοιχεία για τις μισθοδοσίες πλην αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου των ΗΠΑ για περισσότερες ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.


Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 1,1% στα 2.060,23 δολάρια ανά ουγγιά, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 3 Ιανουαρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ κέρδισαν 0,5%, στα 2.077,90 δολάρια.

Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν σε εποχικά προσαρμοσμένες 224.000 την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιανουαρίου. Μια ξεχωριστή έκθεση έδειξε ότι η παραγωγικότητα των εργαζομένων στις ΗΠΑ αυξήθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο το δ΄ τρίμηνο.

Ο χρυσός εξακολουθεί να βρίσκεται σε "κακό hangover" μετά τα "σημάδια" από τις αποφάσεις της Fed και τις δηλώσεις Powell την Τετάρτη, αλλά σημείωσε ένα μικρό ράλι λόγω των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Blue Line Futures, στο Σικάγο.

Η Fed άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα και κατέρριψε την ιδέα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια την άνοιξη, ταυτόχρονα όμως διέγραψε και μια μακροχρόνια αναφορά σε πιθανές περαιτέρω αυξήσεις.

Σύμφωνα με το CME Fed Watch Tool, οι traders αναμένουν τώρα περίπου 93% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάιο.

Η εστίαση των επενδυτών μετατοπίζεται πλέον στις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ για περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

"Ο χρυσός αναμένεται να διαπραγματεύεται με ουδέτερη έως πτωτική μεροληψία, αν και οι απώλειες ενδέχεται να περιοριστούν εν όψει της έκθεσης για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ την Παρασκευή", δήλωσε ο Jigar Pandit, στέλεχος θυγατρικής της BNP Paribas.

Το ασήμι spot σημείωσε άνοδο 1,1% στα 23,17 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 0,5% στα 913,66 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,8% στα 969,30 δολάρια.

Οι αγορές συνεκτιμούν επίσης την πορεία των προβλημάτων στην περιφερειακή αμερικανική τράπεζα New York Community Bancorp, τα οποία αυξάνουν την απήχηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, όπως ο χρυσός.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.