ΕΝΦΙΑ:Χάνουν την έκπτωση χιλιάδες ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων- ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ....


Τα ψιλά γράμματα του μέτρου, που αφήνουν εκτός έκπτωσης χιλιάδες ασφαλισμένα ακίνητα


Χιλιάδες ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που βρίσκονται σε ορόφους χάνουν το δικαίωμα έκπτωσης έως 10% επί του ΕΝΦΙΑ του 2024, όχι επειδή έχουν ανασφάλιστα τα ακίνητά τους, αλλά επειδή δεν τα ασφάλισαν από τον κίνδυνο ζημιών εξαιτίας πλημμύρας προκληθείσας από φυσική καταστροφή, δηλαδή για μια πιθανότητα κινδύνου μηδαμινή.

Οι ατυχήσαντες αυτοί ιδιοκτήτες, όπως ήταν λογικό, έκαναν ασφάλιση μόνο έναντι των κινδύνων για ζημιές από φυσικές καταστροφές λόγω σεισμού και πυρκαγιάς. Για τον κίνδυνο ζημιών λόγω πλημμύρας από φυσική καταστροφή δεν… προνόησαν να ασφαλίσουν τα ακίνητά τους επειδή αυτά είναι διαμερίσμτα τα οποία βρίσκονται σε ορόφους (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο…).

Τα διαμερίσματα ορόφου δεν αντιμετωπίζουν κανέναν κίνδυνο καταστροφής λόγω πλημμύρας από έντονα καιρικά φαινόμενα. Ωστόσο, επειδή η σχετική διάταξη (παράγραφος 7Ζ του άρθρου 3 του ν. 4223/2013) προβλέπει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατοχύρωση της έκπτωσης είναι το ακίνητο να έχει ασφαλιστεί ταυτόχρονα και για τους τρεις κινδύνους λόγω φυσικών καταστροφών, δηλαδή και για σεισμό και για πυρκαγιά και για πλημμύρα που προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα, οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες χάνουν το δικαίωμα έκπτωσης.

Το γεγονός αυτό το διαπίστωσαν πολλοί από τους εν λόγω ιδιοκτήτες όταν εισήλθαν στην πρόσφατα τεθείσα σε λειτουργία εφαρμογή της ΑΑΔΕ για να υποβάλουν τις αιτήσεις λήψης της έκπτωσης από τον ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα, αντιλήφθηκαν ότι αποκλείονται από το δικαίωμα έκπτωσης επειδή το συμβόλαιο ασφάλισης που είχαν κάνει και είχε αναρτηθεί στην εφαρμογή από την ΑΑΔΕ δεν προέβλεπε ασφάλιση από κίνδυνο καταστροφής λόγω πλημμύρας προκληθείσας από φυσικά φαινόμενα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.