Η αντικυβερνητική τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ αναφέρει:""Κοινές τουρκοελληνικές περιπολίες» με στόχο την πάταξη λαθρεμπορίας ανθρώπων.


Μερίδα του τουρκικού Τύπου αναφέρεται σήμερα στην επικείμενη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στο μεταναστευτικό. Σε σχετικό ρεπορτάζ η αντικυβερνητική εφημερίδα Τζουμχουριέτ με τίτλο «Συνεργασία κατά της λαθρεμπορίας ανθρώπων: Ετοιμάζονται κοινές τουρκοελληνικές περιπολίες» αναφέρει ότι οι δυο χώρες αποφάσισαν να εντείνουν τη συνεργασία τους προετοιμάζοντας κοινές περιπολίες για να σταματήσουν το λαθρεμπόριο ανθρώπων στο Αιγαίο. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται στην επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία στις 19 Ιανουαρίου και συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια. Η συνάντηση αυτή φαίνεται ότι ηταν αποδοτική, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι υπηρεσίες ακτοφυλακής των δυο χωρών αποφάσισαν να βρίσκονται σε επαφή όταν διεξάγουν περιπολίες για να αποτρέψουν το λαθρεμπόριο ανθρώπων.


Είναι η απαρχή για κοινές δραστηριότητες αντί για τις παράλληλες δράσεις στη θάλασσα που γίνονταν ως τώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, το σχέδιο των κοινών περιπολιών συζητήθηκε από τους αρχηγούς της ακτοφυλακής των δύο χωρών κατά την επίσκεψη Στυλιανίδη στην Τουρκία τον περασμένο μήνα. Λέγεται δε ότι η τουρκική αστυνομία εντόπισε και εξάρθρωσε κυκλώματα δουλεμπόρων στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη χάρη σε πληροφορίες που παρείχαν οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το ρεπορτάζ της σημερινής Τζουμχουριέτ αναπαράγεται και από τα τουρκικά ενημερωτικά σάιτ.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.