Σε εξέλιξη το νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση το Σάββατο στα Τέμπη στον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος

Για έβδομη εβδομάδα οι φοιτητές της χώρας βρίσκονται στους δρόμους συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το μήνυμά τους κάθε φορά είναι ξεκάθαρο: «αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα».

Το ραντεβού των φοιτητικών συλλόγων δόθηκε για άλλη μία Πέμπτη στα Προπύλαια, ενώ συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Γιάννενα.

Στο συλλαλητήριο καλούν τους εκπαιδευτικούς οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ.

Στα Τέμπη

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης τους, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου διοργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση, στο σημείο του «εγκλήματος» στα Τέμπη, όπου θα μεταβούν με πούλμαν.

Όπως τονίζουν: «έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη απαιτούμε το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους, για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού! Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή, με κόμβο τη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 του Φλεβάρη, τη μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη».

«Είμαστε εδώ για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας»

«Είμαστε εδώ για ακόμη μία Πέμπτη, είμαστε εδώ όχι μόνο για να αποτρέψουμε την κατάθεση του νομοσχεδίου αλλά για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, είμαστε εδώ για να δείξουμε ποιος μας φταίει και ποιος είναι ο εχθρός μας, που είναι αυτό το σύστημα, είναι οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης…» δηλώνει στο in, η Ευγενία Κυριακουλάκου, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Γεωπονικού.

Γράφουμε ιστορία κόντρα στην τρομοκρατία»

«Είμαστε για έβδομη εβδομάδα εδώ, έχουμε κάνει πολύ ξεκάθαρο ότι όλη η κοινωνία είναι στο πλευρό μας, η κυβέρνηση βρίσκεται απομονωμένη γιατί αυτή τη στιγμή στον δρόμο είμαστε μαζί με τους καθηγητές μας, μαζί με όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα…» λέει η Άννα Μπαξεβανίδη από τον φοιτητικό σύλλογο της Γεωπονικής Σχολής.

«Δεν υπάρχει περίπτωση το νομοσχέδιο-έκτρωμα να περάσει»

«Οι φοιτητές δίνουν κάθε φορά ξεκάθαρο μήνυμα ότι αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα δεν θα περάσει και να διακινδυνεύσει τη δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση… δίνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει περίπτωση κανείς και τίποτα να σταθεί στον δρόμο μας. Αυτή την εβδομάδα βγαίνουμε στους δρόμους και για όσα συνέβησαν στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ» δηλώνει επίσης στο in, η Αποστολία Βύσσιου από τον φοιτητικό σύλλογο της ΣΕΜΦΕ.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.